Vam je prispevek všeč?

V okviru Otroškega glasbenega abonmaja »Umetnost otrokom« bodo najmlajši v soboto, 18. marca 2023, ob 10. uri v Kristalni dvorani Sokolskega doma Škofja Loka prišli na svoj račun na animiranem koncertu za otroke »Orkester izvirnih inštrumentov: Življenje stvari« v produkciji Zavoda KusKus in izvedbi Petra Kusa in Gregorja Hrovata. Cena vstopnic je 6 €, prijazno vabljeni.

Orkester izvirnih inštrumentov izvaja avtorsko glasbo na izvirnih glasbilih Petra Kusa. Na koncertu »Življenje stvari« bodo opazovali in poslušali odslužene predmete, ki so svoje novo življenje zaživeli kot glasbeni inštrumenti. Glasbeniki občinstvu pokažejo, kako lahko iz običajnih, zavrženih predmetov, ki ležijo okoli nas, izvabimo zvoke in z njimi ustvarjamo glasbo.

Stare avtomobilske hupe, baloni, gumijaste rokavice, vijačni ključi, plastenke, cevi in mnogi drugi »odpadki« bodo pod prsti in s pomočjo pljuč glasbenikov zazveneli kot orkester izvirnih inštrumentov. Koncert orkestra je drugačna glasbena izkušnja, ki iz navadnega ustvarja nenavadno in obratno in udeležence popelje na poučno zvočno potovanje.

Vir in foto: Sokolski dom Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating