Vam je prispevek všeč?

V okviru »Dnevov Škofjeloškega pasijona« vabljeni danes, v petek, 8. aprila 2022, ob 19.45 na Pasijonski večer 2022 v Stari Loki.

Pred stavbo Stare dekanije v Stari Loki bodo domači igralci in glasbeniki poustvarili nekatere prizore iz Škofjeloškega pasijona, nato pa so bodo vsi zbrani skupaj v sprevodu odpravili v cerkev sv. Jurija, kjer bo recital verzov iz pesnitve »Spev rodni zemlji« Severina Šalija med petjem postnih pesmi. Delo z igralci in režijo je prevzel Marjan Kokalj, delo z glasbeniki pa učitelja Glasbene šole Škofja Loka Alojz Kompan in Vito Opeka. Postne pesmi je izbrala Irena Debeljak.

Nastopajoči:

I. ŠKOFJELOŠKI PASIJON (recitacije angelov iz prizora Oljska gora in uprizoritev prizora Glej, človek)

Igrajo: Lucija, Larisa in Julija Demšar, Metka Oblak – angeli; Marcel Kokelj – Pilat; Jakob Kokelj – Jud; Ambrož Demšar – Jud; Andrej Tancek – farizej; Jure Jerovšek – Jezus; Marko Kranner in Jure Ravnikar – rimska vojaka; Gašper Markelj – nosilec pasijonske zvezde.

Pasijonsko glasbo izvajajo: Janez Jesenovec, Pavel Karlin, Peter Habicht, Jernej Prevodnik (trobilni kvartet), Samo Krmelj (boben).

II . SPEV RODNI ZEMLJI (recitacija verzov in petje postnih pesmi)

Recitira: Andrej Hoivik; poje: zbor Družinske akademije (zborovodkinja Irena Debeljak); na orglah: Gregor Voje.

»Z uprizoritvijo prizorov Škofjeloškega pasijona bomo počastili spomin na to častitljivo nesnovno kulturno dediščino pod Unescovo zaščito, z recitacijo himnične pesnitve domači zemlji, ki je nastala v vojnem letu 1944, pa se bomo poklonili trpljenju naših slovanskih bratov v Ukrajini,« je v imenu prirediteljev sporočila Urška Florjančič.

Fotografije so s sredine generalke.

Vir in foto: Urška Florjančič

Povzel: Janez Porenta

4 1 vote
Article Rating