Vam je prispevek všeč?

Po razprodanem začetku tradicionalnega škofjeloškega poletnega festivala »Pisana Loka« bodo danes, v soboto, 26. avgusta 2023, na festivalskem programu kar štirje dogodki. Zadnjega, koncert Alo!Stari ob 21.30 v Loškem pubu, sem podrobneje predstavil že TUKAJ, v nadaljevanju pa prečesavam še preostali današnji program. Prijazno vabljeni, pridite kaj mimo.

Dopoldne, ob 10. uri, bo na Trgu pod gradom (ali v primeru dežja v Sokolskem domu Škofja Loka) na ogled predstava »Skoraj najboljši cirkus« v izvedbi Teatra Cizamo. To je nepozabna klovnovska predstava s številnimi komičnimi zapleti, v kateri sodeluje tudi občinstvo. Navdušila je že občinstvo na piranskem festivalu Zrno soli, ki jo je nagradilo kot najboljšo predstavo. Pod eno kapo sta združena dva dogodka, predstava in cirkuške delavnice, po nastopu imajo namreč obiskovalci priložnost z artisti preizkusiti številne zanimive cirkuške rekvizite. Pravcati mali pisani potujoči cirkus z zabavo, salvami smeha in cirkuškimi doživetji, ki ga ne gre zamuditi! Vstop bo prost.

Prvi od treh večernih koncertov bo ob 19.30 na terasi Grajske kavarne Škofja Loka (ali v primeru dežja v Sokolskem domu Škofja Loka), kamor znova prihaja izjemno karizmatični country glasbenik Daniel Kemish, ki je že lani očaral s svojo sproščenostjo, izjemnim glasom in neverjetnimi avtorskimi pesmimi. Vrača se z vročim zagonom ob izdaji tretjega albuma, produciranega v Nashvillu. Očarljiv potepuški pes, kot se predstavlja sam, je od leta 2015 delujoči gostujoči umetnik s približno 150 nastopi letno po vsem svetu. Po dveh izdanih albumih Fools & Money in Under The Same Sky zadnji, tretji izpostavlja njegov nenehno razvijajoči se glas, znanje in izkušnje. Vstopnice po ceni 18 € je na dan dogodka mogoče kupiti na prizorišču ali TUKAJ, število vstopnic je omejeno.

Ob 20.30 pa bo na Cankarjevem trgu v Škofji Loki, pred Oštarijo u Lok (nekdanjo Pilarno), še koncert lokalne fantovske zasedbe Štedientje. Vstop bo prost, obiskovalci koncerta pa bodo lahko dobrodelni in bodo donirali prostovoljni prispevek za gasilce Gasilske enote Škofja Loka. V primeru dežja dogodek odpade. Po koncertu bo za mešalko še DJ Baromat.

Vir: Pisana Loka

Foto: FB dogodkov

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating