Vam je prispevek všeč?

Današnji tretji dan tradicionalnega škofjeloškega poletnega festivala »Pisana Loka«, nedelja, 27. avgusta 2023, ponuja ob 18. uri na Trgu pred Kaščo v Škofji Loki koncert Zvezdane Novaković in zasedbe Baba’n’Dica in tradicionalni skupnostni dogodek, skupno mizo Kreativnic. Vstop bo prost.

»Letos dogodek posvečam vsem, ki so jih prizadele poplave. V preteklih dneh se je pokazalo, kakšen pomen ima močna in povezana skupnost. Tudi s tem dogodkom na to opozarjamo in z ustvarjanjem priložnosti za srečanje krepimo pomen povezanih članov in članic skupnosti.«

Na Spodnji trg se vrača skupnostni piknik! Kreativnice pripravljajo »Skupno mizo dobrot« in vabijo obiskovalce, da jo začinijo ali posladkajo s še kako svojo jedjo. Pijača je zagotovljena, s seboj naj obiskovalci prinesejo le svoj kozarec – pa svoje najdražje, sosede, znance in prijatelje.

Skupno mizo bogatijo tudi z glasbo, letos gostijo Zvezdano Novaković z eno svojih novih zasedb Baba’n’Dica. Spodnji trg bodo preplavili zvoki etnofuturizma, v katerih se glasbeno izročilo sreča z modernostjo. Ljudske pesmi in melodije se spogledujejo z elektronsko glasbo, samplerji in drugimi glasbenimi žanri.

»Baba’n’Dica je zasedba ene babe in dveh dedcov, ki reciklirajo ljudsko izročilo svojih babic in dedkov v urabno turbolenco današnjega časa. Plesali boste na folk-tronico, šaban-trap, babuška-pop in podalpski blues,« je zapisano v vabilu.

Ves dan bodo na široko odprta tudi vrata Sodobnega tekstilnega centra Kreativnice na Spodnjem trgu 40, v katerem bo na ogled razstava sodobnih tekstilnih izdelkov. Obeta se izjemno vesel, svež, družaben večer – prijazno vabljeni!

Vir: Pisana Loka, Kreativnice in FB dogodka

Foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating