Vam je prispevek všeč?

Sobota, 2. septembra 2023, je predzadnji dan tradicionalnega škofjeloškega poletnega festivala »Pisana Loka«, postregla pa bo z bogatim programom s kar petimi dogodki.

Dan bo ob 9. uri na Cankarjevem trgu odprl »Septembrski LUFt«, ki bo trajal do 18. ure in o katerem sem poročal že TUKAJ. Vstop bo prost, dogodek v primeru dežja odpade.

Že ob 10. uri vabljeni tudi na teraso Grajske kavarne Škofja Loka na Pikin žur s predstavo »Pika Nogavička«. Nagajivi lik, ki je zagotovo znan prav vsem, bo ponovno na odru ob začetku novega šolskega leta. V družbi gospoda Ficka bo razveseljevala s svojimi vragolijami, čarobnimi triki, prikupnimi pesmicami in zagonetkami, ki bodo nedvomno vzbudile smeh in odlično razpoloženje. »Skupaj bomo čarali, prepevali in morda še kakšno zagodli.« Vstop bo prost, vabljeni najmlajši vsaj tako številčno kot v preteklih dveh letih, ko je nepozaben, nabrit in zabaven program privabil prek 200 obiskovalcev.

Športna pustolovščina »Zgodbe v gibanju: Spoznajte zgodovino Škofje Loke« se bo začela ob 11.30 (do 13.30) na zbirnem mestu na Grajskem vrtu na Škofjeloškem gradu (ob Loškemu muzeju), v primeru dežja pa v telovadnici OŠ Škofja Loka-Mesto. Vstop bo prost. To bo vznemirljiv dan športa in pripovedovanja zgodb, ki bo vključeval 10 različnih postaj s športnimi dejavnostmi za otroke, na katerih bodo uživali ob poslušanju pravljic. Otroci bodo na vsaki postaji prisluhnili pravljici o zgodovini Škofje Loke in nato opravili športni preizkus. Muzejski vodiči Loškega muzeja bodo pripovedovali zgodbe in ob tem uporabljali pripomočke iz muzeja, da bodo pravljice oživele. A zabava se s tem še ne bo končala: igralci KUD Otona Župančiča Sora bodo poskrbeli, da bodo otroci očarani nad dogodkom. Po vsaki pravljici bodo namreč opravili športni preizkus, ki bo vključeval različna osnovna gibanja (plazenje skozi tunel, poligone z žogami, osnove ritmične gimnastike, hojo po vrvi, delo s pripomočki …). Po uspešnem zaključku dejavnosti bodo otroci na vsaki postaji prejeli nalepko. Zbrane nalepke na reševalni kartici bodo razkrile grajsko sporočilo. Vabi tudi ŠD Aktivni piškotki.

Večerni del bo ob 18. uri na Trgu pod gradom odprl »Večer poezije s Črno skrinjico«. Na večeru s poezijo in elektroniko se boo družili z dvema pesnicama in enim pesnikom/urednikom založbe Črna skrinjica. »Črna skrinjica je majhna. Skrivnostna. Drobna. Neopisljiva. Polna poezije. Polna hipnosti in nepredvidljivosti. Nikoli ni sama. Vedno nosi v sebi mnoštvo različnih zvokov in šepetov. Ko si že prepričan(a), da jo lahko odpreš in razkriješ, se ti zelo hitro odmakne. Ne drezati vanjo. Bodi potrpežljiv(a). Počakaj. Popij kavo. Zapiši misli. Preberi kakšno dobro pesem. In nato se bodo njena vratca, ko boš že pozabil(a), komaj opazno odprla. Tu spodaj ni mesa. Le pesmi.« Nastopajo Nežka Struc (1987), Andreja Štepec (1986) in Dejan Koban (1979) s poezijo ter ritmoklepač Marka San, ki bo branje pesnikov spremljal z avtorsko elektronsko glasbo. V primeru dežja bo dogodek v atriju starega župnišča na Mestnem trgu 38. Vstop bo prost, vabi KD Grable.

Vrhunec večera pa bo ob 20. uri (vrata se bodo odprla že ob 19.30) »Hip hop večer« z elito slovenske rap scene na Škofjeloškem gradu. Oder si bodo delili Murat & Jose (DJ Jamirko + Damaris + Jaka Birsa), Trkaj, Nipke, Drill in Ezra. S svojim stilom, pristnostjo in brez filtrov. Vstopnice po ceni 20 € so na dan dogodka na voljo na vseh prodajnih mestih Moje karte in prek spleta TUKAJ. Dogodek v organizaciji iDogodka podpirata Občina Škofja Loka in Zavod 973.

Vir: Pisana Loka

Foto: FB dogodkov

Povzel: Janez Porenta

1 1 vote
Article Rating