Vam je prispevek všeč?

Kulturno društvo Grable in Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka v okviru cikla »Pod lupo« vabita na literarni pogovor »A si lahko vsaj enkrat tiho« s pisateljico in gledališko režiserko Ivano Djilas, ki je na slovenski kulturni sceni nekaj posebnega, polna energije in zanosa, zlasti pa brez dlake na jeziku. Pogovor o njeni knjigi A si lahko vsaj enkrat tiho bo v sredo, 31. maja 2023, ob 18. uri na terasi Mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka vodila Anja Eržen.

A si lahko vsaj enkrat tiho je avtoričina svojevrstna avtobiografija, v kateri se prepletajo esejistične zgodbe in družinske fotografije, kot jih je v objektiv ujelo rahločutno oko Petra Uhana. Obenem pa je to življenjepis sveta, v katerem živimo, saj pisateljica resnične zgodbe, kot jih zna izpisati samo življenje, izkoristi za razmislek o različnih družbenih fenomenih.

Ob dramaturško izbrušenem, s humorjem podloženem pisanju dobijo bralci občutek, kot bi s pisateljico na kavču v dnevni sobi debatirali o ženskah, emigrantih, državljanstvu, politiki, gledališču, starševstvu, otrocih, predsodkih, epidemiji, feminizmu, solzivcu, zlorabah, optimizmu, neuspehu in predvsem o pogumu. O tem, da ne smemo biti tiho in da je »nekatere stvari preprosto treba narediti, ker je tako prav. In ker jih ne bo nihče naredil namesto nas«. Vstop bo prost, prijazno vabljeni!

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating