Vam je prispevek všeč?

Prosvetno društvo Sotočje Škofja Loka vabi na »Pogovor o prostovoljstvu in dobrodelnosti«, ki bo v petek, 22. septembra 2023, ob 20. uri v dvorani Loškega odra v Škofji Loki, pred tem pa bo ob 19. uri v župnijski cerkvi sv. Jakoba v Škofji Loki maša za vse prostovoljce in vse, ki prostovoljstvo in dobrodelnost podpirajo.

»Znano je, da prostovoljstvo in dobrodelnost bogati družbo in posameznike. Prostovoljke in prostovoljci običajno s svojim delom izboljšujejo kakovost življenja nas vseh. Zato bo pogovor potekal z gosti, ki delujejo na področju prostovoljstva in dobrodelnosti. Predstavniki Karitasa, Rdečega križa, gasilcev in drugih bodo dobili priložnost, da povedo nekaj več o svojem delovanju in pozitivni energiji, ki jo širijo naprej.

Prostovoljstvo pa ni samo pomoč v dobrodelnih organizacijah, temveč je tudi pomoč znancu, prijatelju, sosedu. To množično prostovoljstvo se je izkazalo prav v nedavnih avgustovskih poplavah. Ob tej priložnosti se vsem prostovoljkam in prostovoljcem za njihovo delovanje in izkazano nesebično pomoč iskreno zahvaljujemo,« vabijo v PD Sotočje Škofja Loka.

V pogovoru, ki ga bo vodila Darija Jamnik, bodo sodelovali: Milan Mur, letošnji dobitnik srebrnega grba občine Škofja Loka za 25 let vodenja Župnijske karitas Škofja Loka, predstavnik Rdečega križa Slovenije – občinskega združenja Škofja Loka Damjan Slabe, predstavnik gasilcev Tomaž Ažbe ter drugi.

Enourni pogovor bodo s kratkim kulturnim programom popestrili pevci iz Prosvetnega društva Sotočje Škofja Loka, po zaključku bo za vse udeležence prireditve družabno srečanje ob domačih dobrotah.

Sodelovati bo mogoče tudi na srečelovu z manjšimi dobitki, ki jih kot donacijo prispevajo člani društva ali na njihovo prošnjo lokalni podjetniki. Vljudno vabljeni vsi prostovoljci, vsi dobrodelni in vsi hvaležni ljudem, ki so ali pa še pomagajo!

Vir: Prosvetno društvo Sotočje Škofja Loka

Foto: FB Gasilska enota Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating