Vam je prispevek všeč?

Prosvetno društvo Sotočje Škofja Loka in Občinski odbor SLS Škofja Loka vabita na predavanje in pogovor »Evtanazija ali svetost življenja« v torek, 14. novembra 2023, ob 19. uri v dvorani Loškega odra v Škofji Loki. Pred pogovornim večerom bo v župnijski cerkvi sv. Jakoba v Škofji Loki še maša (tudi) za svetost življenja.

»Tema predavanja in pogovora je aktualna in se o njej premalo javno pogovarjamo. Za družbo in posameznika je življenje zelo pomembno. Potrebno je najti smisel in način življenja. O evtanaziji ali svetosti življenja se pojavlja mnogo raznih vprašanj in slišimo lahko veliko različnih odgovorov in mnenj,« je zapisano v vabilu.

Na pogovornem večeru bosta gosta slovenska zdravnica, političarka, univerzitetna profesorica in predavateljica dr. Tina Bregant ter moralni teolog in profesor dr. Gabriel Kavčič. Najprej bosta na kratko predstavila svoje poglede, po predavanju pa bo pogovor, v katerem bodo tudi udeleženci dobili priložnost zastaviti vprašanje.

Prireditev bo povezovala in vodila Darija Jamnik. Pogovor bo predvidoma trajal uro in pol, popestril pa ga bo tudi kratek kulturni program z nastopom Pevske skupine Mašnce. Po prireditvi si bodo udeleženci lahko ob kozarčku in skromnem prigrizku še izmenjali kakšno lepo in pozitivno besedo. Vljudno vabljeni!

Vir: Prosvetno društvo Sotočje Škofja Loka

Foto: FB Zdrava Ljubljana, dr. Tina Bregant

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating