Vam je prispevek všeč?

V četrtek, 9. marca 2023, ob 19. uri vabljeni v Galerijo in kavarno Pr’ Pepet v Škofji Loki na predstavitev knjige »#metoo – Vihar, ki je pretresel svet« avtorice Nike Kovač in pogovor o spolnem nasilju in nadlegovanju v Sloveniji, v katerem bo poleg Kovačeve sodelovala še Katja Zabukovec Kerin.

Govorili bosta tudi o tem, kako in zakaj se osebe z izkušnjo nasilja težje odločijo za prijavo na pristojne inštitucije, kakšno vlogo in vpliv imajo neustrezni odzivi okolice in žaljivi komentarji na spletu. Knjiga je izšla pri Založbi Pivec, uredila jo je Zala Stanonik, ilustrirala pa Samira Kentrić.

Nika Kovač, direktorica Inštituta 8. marec, aktivistka in antropologinja, je avtorica 5 knjig, v katerih obravnava različne tematike, piše o reproduktivnih pravicah, enakosti, skupnosti in solidarnosti. Leta 2021 se je udeležila programa Obama Foundation Scholars v New Yorku.

Katja Zabukovec Kerin je ustanoviteljica in predsednica Društva za nenasilno komunikacijo, ki se ukvarja s preprečevanjem nasilja in širjenjem principov nenasilne komunikacije. V društvu nudijo podporo in svetovanje osebam z izkušnjo nasilja in organizirajo programe za povzročitelje nasilja.

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating