Vam je prispevek všeč?

Zdravstveno vzgojni center Škofja Loka v sodelovanju z Osnovno šolo Škofja Loka-Mesto in Orientacijskim klubom Škofja Loka vabi na Preizkus hoje na 2 kilometra, ki bo v četrtek, 7. aprila 2022, ob 17. uri na štadionu v Športnem parku OŠ Škofja Loka-Mesto. Takole vabi Jaka Oblak, dipl. fizioterapevt:

»Znanstvene raziskave kažejo, da lahko vsaj 150 minut zmerno intenzivne telesne dejavnosti ali vsaj 75 minut visoko intenzivne telesne dejavnosti tedensko, kar pa lahko dosežemo z vsaj 30 minutami zmernega gibanja dnevno, pomembno izboljša naše zdravje in nas ohranja aktivne in samostojne.

Zato vas vabimo, da se nam pridružite na brezplačnem preizkusu hoje na 2 kilometra, s katerim bomo poleg zdravstvenega stanja ocenili tudi vašo telesno zmogljivost srca, ožilja in dihal. Na podlagi tega vam bomo lahko individualno svetovali primerno obliko in intenzivnost telesne dejavnosti za krepitev zdravja.

Preizkusa hoje na 2 kilometra se lahko udeležijo odrasle osebe, stare vsaj 20 let, ki jih zanima, kakšna je njihova telesna zmogljivost. S seboj je treba imeti športno oblačilo, športno obutev, plastenko vode in (po potrebi) očala. Prosimo, da se testa hoje udeleži, kdor je zdrav in brez znakov respiratornih okužb.«

Več informacij o Zdravstveno vzgojnem centru Škofja Loka pa najdemo tudi TUKAJ. Vabljeni!

Vir: ZVC Škofja Loka

Foto: CKZ Postojna

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating