Vam je prispevek všeč?

V petek, 17. marca 2023, bo od 20. ure dalje v MKC Pri Rdeči Ostrigi v Škofji Loki pokalo! Prva »Pokalica« bo prinesla tri bende iz treh koncev naše kokoši. Prav je, da tradicionalna metalska Loka zaužije še nekaj punka in njegovih derivatov. Nastopili bodo: CarlxJohnson, Rafuda in skorajda lokalni Opran Možgan.

Novi koncertni cikel »Pokalica«, namenjen ljubiteljem trše kitarske glasbe, se torej s petkovim prvim grmenjem začenja pod taktirko Kulturnega društva Jadran. Vstopnina oziroma prispevek za nastopajoče bo 6 €. Lepo vabljeni!

CarlxJohnson prihaja iz številčnega postojnskega lega, kjer kakih 10 ljudi v različnih kombinacijah poganja skoraj še enkrat toliko bandov. Tale kombinacija pa bo z bobnarskimi rafali, ušesa parajočimi rifi in bevskajočim voalom razparala ušesca in premaknila zakrknjena telesca.

Rafuda pride iz Slovenj Gradca. Nekaj časa je band igral coverje, potem se je odločil delati svoje. Frišne stvari menda zdaj igrajo, stare pa se da tudi slišati. Menjali so bobnarja, zdaj pa ružijo dalje s svojim punk’n’rollom.

Opran Možgan pa je na pol lokalni band – dva sta od tu, eden se vozi iz Ljubljane in še eden iz Nove Gorice. To je prvi loški punk band po desetletjih, nima pa sreče z bobnarji. Položaj je bil tako obupen, da so kitarista prekvalificirali k bobnom. Od prvenca je že par let, delajo pa tudi nove stvari. Za razliko od drugih dveh bandov so enkrat samkrat že igrali v Loki, a je minilo že nekaj časa.

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating