Vam je prispevek všeč?

V okviru »Dnevov škofjeloškega pasijona« vabljeni na ogled likovne razstave »Škofjeloški pasijon v risbi Janeza Plestenjaka« v galerijo C’ngrobsk turn v zvoniku crngrobske cerkve.

Na razstavljenih risbah so oživele podobe Škofjeloškega pasijona, kot jih je med uprizoritvami od leta 1999 dalje s potezo svoje roke beležil škofjeloški rojak Janez Plestenjak, eden redkih umetnikov, ki s svinčnikom ali ogljem na papirju spremlja kulturne prireditve, zlasti koncerte.

Znanja, ki jih je osvojil med študijem veterine in slikarstva v Ljubljani, s pridom uporablja pri upodabljanju ljudi in živali v gibanju in različnih pozah. Z njegovimi risbami je opremljenih več knjig z živalsko tematiko. Svoja dela predstavlja na samostojnih in skupinskih likovnih razstavah. Je član Združenja umetnikov Škofja Loka in sodnik Mednarodne kinološke zveze.

Razstava bo na ogled ob nedeljah v postnem času in po veliki noči od 15. do 17. ure ali po predhodnem dogovoru z Urško Florjančič (031-261-813 ali urska.florjancic@telemach.net). Vabljeni!

Vir in foto: Pasijonski veter

Povzel: Janez Porenta

3 1 vote
Article Rating