Vam je prispevek všeč?

V nadaljevanju objavljam seznam dogodkov v Škofji Loki (in bližnji okolici) v tednu od ponedeljka, 8. maja, do nedelje, 14. maja 2023. Če organizirate ali veste še za kakšen dogodek, mi to lahko sporočite na e-naslov info@loske-novice.si.

PONEDELJEK, 8. MAJA 2023:

Vabljeni na ustvarjalno »Makrame delavnico za odrasle« v ponedeljek, 8. maja 2023, od 10. do 12. ure v Ustvarjalni center Fabiani na Mestnem trgu 38 v Škofji Loki.

Karata Film in Razvojna agencija Sora vabita na delavnico »Promocija skozi video na digitalnih platformah z uporabo pametnega telefona«, ki bo od ponedeljka, 8. maja, do srede, 10. maja 2023, vsak dan od 18. do 20. ure v prostorih Karata Filma na Mestnem trgu 38 v Škofji Loki.

Zavod O, VGC Škofja Loka in Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka vabijo na enourni »Trening možganov« v ponedeljek, 8. maja 2023, ob 10. uri (prva skupina) na Mladinski oddelek Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka. »Z vajami za krepitev možganskih funkcij spodbujamo nastajanje novih možganskih povezav, poskrbimo, da se stanje ne poslabša in lahko upočasnimo morebitne začetke demence. Na delavnicah bomo izvajali vaje za koncentracijo, spomin, logiko, domišljijo, orientacijo, besedno spretnost … Vaje bomo izvajali na zabaven način prek igre, tudi smeha ne bo manjkalo.« Vstop prost, informacije in predhodne prijave na e-naslovu apolonija@zavodo.org ali na številki 040-477-640 (Apolonija Kandus).

Zavod O, VGC Škofja Loka in Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka vabijo na enourni »Trening možganov« v ponedeljek, 8. maja 2023, ob 11.15 (druga skupina) na Mladinski oddelek Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka. »Z vajami za krepitev možganskih funkcij spodbujamo nastajanje novih možganskih povezav, poskrbimo, da se stanje ne poslabša in lahko upočasnimo morebitne začetke demence. Na delavnicah bomo izvajali vaje za koncentracijo, spomin, logiko, domišljijo, orientacijo, besedno spretnost … Vaje bomo izvajali na zabaven način prek igre, tudi smeha ne bo manjkalo.« Vstop prost, informacije in predhodne prijave na e-naslovu apolonija@zavodo.org ali na številki 040-477-640 (Apolonija Kandus).

Glasbena šola Škofja Loka vabi od ponedeljka, 8. maja, do petka, 12. maja 2023 (razen srede, 10. maja 2023), na »Teden odprtih vrat«. Ponedeljkov urnik dogajanja: pouk inštrumentov in petja na matični šoli v Puštalskem gradu od 15. ure do 17.30, pouk tolkal v Gasilskem domu Škofja Loka od 15. ure do 17.15, pouk orgel v cerkvi sv. Jurija Stara Loka od 15. ure do 17.15. Vstop bo prost.

TOREK, 9. MAJA 2023:

Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka in Osnovna šola Cvetka Golarja Škofja Loka vabita na predstavitev knjige »Razstave, ki so se me dotaknile« nekdanjega ravnatelja OŠ Cvetka Golarja Ivana Križnarja, ki bo v torek, 9. maja 2023, ob 19. uri na Mladinskem oddelku Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka. Knjiga je prikaz umetniških razstav na šoli med letoma 1982 in 1992. Z avtorjem se bo pogovarjala Mateja Feltrin Novljan, spomine na to obdobje bosta podelila tudi letošnji Prešernov nagrajenec Herman Gvardjančič in Miha Mohor. Vstop bo prost.

Vabljeni v torek, 9. maja 2023, med 17. uro in 18.30 v Rokodelski center DUO na Mestnem trgu 34 v Škofji Loki na »Delavnico izdelave tiskanih pogrinjkov«. Udeleženci bodo spoznali tehniko sitotiska in v poenostavljeni obliki tiskali na pogrinjke vsak svoj vzorec, ki ga bodo izrezali iz folije in s tapkanjem ali valjčkom prenesli na blago. Delavnica vključuje tisk dveh pogrinjkov na osebo. Udeleženci prejmejo potrebščine za izris vzorcev, pripravljeno bombažno blago, vse pripomočke za tisk in končno fiksiranje z likanjem. Cena: 55 € na osebo. Obvezne predhodne prijave na e-naslov rokodelskicenter@visitskofjaloka.si. Delavnico, ki jo bo vodila mojstrica rokodelka Darja Rant (Klobbka), nosilka certifikata Rokodelstvo Art&Craft Slovenije, bodo izvedli ob zadostnem številu prijav.

Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka vabi v torek, 9. maja 2023, ob 19. uri v Krajevno knjižnico Trata na »Bralni krožek Knjigosnedke: Han Kang – Vegetarianka«, namenjen vsem ljubiteljem knjig, ki se o prebranem radi pogovarjajo in delijo bralno izkušnjo z drugimi. Srečanje za odrasle poteka dvakrat mesečno, vodi ga Nataša Škofic Kranjc. Vstop bo prost.

Karata Film in Razvojna agencija Sora vabita na delavnico »Promocija skozi video na digitalnih platformah z uporabo pametnega telefona«, ki bo od ponedeljka, 8. maja, do srede, 10. maja 2023, vsak dan od 18. do 20. ure v prostorih Karata Filma na Mestnem trgu 38 v Škofji Loki.

Vabljeni na ustvarjalno »Makrame delavnico za odrasle« v torek, 9. maja 2023, od 17. do 19. ure v Ustvarjalni center Fabiani na Mestnem trgu 38 v Škofji Loki.

Kot vsak torek bo tudi v torek, 9. maja 2023, ob 20. uri v MKC Pri Rdeči Ostrigi v Škofji Loki »Joga v Ostrigi z Ireno«. Vabljeni vsi, ne glede na moč ali gibljivost, spol ali starost. Prijave na e-naslovu irena.prezi@gmail.com.

Glasbena šola Škofja Loka vabi od ponedeljka, 8. maja, do petka, 12. maja 2023 (razen srede, 10. maja 2023), na »Teden odprtih vrat«. Torkov urnik dogajanja: pouk inštrumentov in petja na matični šoli v Puštalskem gradu od 15. ure do 17.30. Vstop bo prost.

SREDA, 10. MAJA 2023:

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Škofja Loka vabi na »Tečaj prve pomoči za planince« v sredo, 10. maja 2023 (in 17. maja 2023), obakrat ob 17. uri v predavalnici RKS-OZ Škofja Loka na Kidričevi cesti 1 v Škofji Loki (Dom Zveze borcev). Tečaj bo vodil doc. dr. Damjan Slabe, alpinist, psihoterapevt, predavatelj prve pomoči z opravljeno licenco RKS in naj prostovoljec leta v Škofji Loki. Obvezna je prijava na e-naslovu ozrk_skloka@t-2.net ali na telefonu 041-709-975. Cena tečaja je 24,97 € in vključuje uporabo sodobnih didaktičnih orodij, pripomočkov in sanitetnega materiala. Izpeljali ga bodo v dveh dneh (dve sredi), vsak dan po tri šolske ure.

ODPOVEDANO zaradi bolezni! Loški muzej Škofja Loka vabi v sredo, 10. maja 2023, ob 18. uri na vodstvo po razstavi Tomislava Brajnovića »Umetnik živi muzej«, v okviru katere je v stalnih zbirkah, kapeli in dnevni sobi Loškega muzeja v dialog z različnimi vsebinami (od šolstva do grajenja kulta osebnosti) umeščenih 16 del hrvaškega konceptualnega umetnika in profesorja na reški akademii uporabnih umetnosti, nastalih med letoma 1988 in 2022. Po razstavi bo vodila direktorica muzeja in kustosinja razstave Saša Nabergoj. Vstop bo prost. ODPOVEDANO zaradi bolezni!

Glasbena šola Škofja Loka vabi v sredo, 10. maja 2023, ob 18. uri na »Letni koncert učenk in učencev Glasbene šole Škofja Loka« v Kristalno dvorani Sokolskega doma Škofja Loka. Vstop bo prost.

Zobozdravstveni center Osovnikar Škofja Loka vabi v sredo, 10. maja 2023, ob 19. uri v Dvorano z razgledom v Zobozdravstvenem centru Osovnikar na potopisno predavanje Mateja Koširja »Indija in Nepal«.

Vabljeni v sredo, 10. maja 2023, med 17. in 20. uro v Rokodelski center DUO na Mestnem trgu 34 v Škofji Loki na »Delavnico izdelave steklenega izdelka v tiffany vitražni tehniki«. Udeleženci bodo spoznali vse faze tehnike in pod strokovnim mentorstvom samostojno izdelali svoj prvi Tiffany vitražni izdelek. Med triurno delavnico bodo osvojili: značilnosti različnih vrst stekla, osnovna pravila konstrukcij izdelkov in izdelavo šablon, rezanje in lomljenje stekla, brušenje, sestavljanje z bakreno folijo in cinjenje, zaključne obdelave in zaščito izdelkov. Cena: 69 €, vključeni so vsi pripomočki in materiali. Udeleženci ne potrebujejo posebne opreme, le zaprte čevlje. Delavnica je primerna za starejše od 14 let. Vodila jo bo mojstrica rokodelka Katja Zrimšek (NiceArt), nosilka certifikata Rokodelstvo Art&Craft Slovenije. Obvezne predhodne prijave na e-naslov rokodelskicenter@visitskofjaloka.si. Delavnico bodo izvedli ob zadostnem številu prijav.

Vabljeni na ustvarjalno delavnico »Učenje suhega polstenja za odrasle« v sredo, 10. maja 2023, od 10. do 12. ure v Ustvarjalni center Fabiani na Mestnem trgu 38 v Škofji Loki.

Karata Film in Razvojna agencija Sora vabita na delavnico »Promocija skozi video na digitalnih platformah z uporabo pametnega telefona«, ki bo od ponedeljka, 8. maja, do srede, 10. maja 2023, vsak dan od 18. do 20. ure v prostorih Karata Filma na Mestnem trgu 38 v Škofji Loki.

Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka vabi v sredo, 10. maja 2023, ob 17. uri v Krajevno knjižnico Trata na »Šah v knjižnici«. Kot vsako sredo bodo šahovskim navdušencem na razpolago tri šahovnice, na katerih se bodo lahko pomerili v šahovskem dvoboju. Vstop bo prost.

Zavod O, VGC Škofja Loka in Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka vabijo na enourni »Trening možganov« v sredo, 10. maja 2023, ob 9. uri (prva skupina) v Krajevno knjižnico Trata. »Z vajami za krepitev možganskih funkcij spodbujamo nastajanje novih možganskih povezav, poskrbimo, da se stanje ne poslabša in lahko upočasnimo morebitne začetke demence. Na delavnicah bomo izvajali vaje za koncentracijo, spomin, logiko, domišljijo, orientacijo, besedno spretnost … Vaje bomo izvajali na zabaven način prek igre, tudi smeha ne bo manjkalo.« Vstop prost, predhodne prijave na e-naslovu anita@zavodo.org.

Zavod O, VGC Škofja Loka in Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka vabijo na enourni »Trening možganov« v sredo, 10. maja 2023, ob 10.30 (druga skupina) v Krajevno knjižnico Trata. »Z vajami za krepitev možganskih funkcij spodbujamo nastajanje novih možganskih povezav, poskrbimo, da se stanje ne poslabša in lahko upočasnimo morebitne začetke demence. Na delavnicah bomo izvajali vaje za koncentracijo, spomin, logiko, domišljijo, orientacijo, besedno spretnost … Vaje bomo izvajali na zabaven način prek igre, tudi smeha ne bo manjkalo.« Vstop prost, predhodne prijave na e-naslovu anita@zavodo.org.

ČETRTEK, 11. MAJA 2023:

Rotary klub Škofja Loka vabi na predavanje »Fenomen arhitekta Plečnika ali razmišljanja ob razstavi Universum Plečnik in ob vpisu Plečnikovih del na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine«, ki bo v četrtek, 11. maja 2023, ob 19. uri v Gostilni Starman v Stari Loki v Škofji Loki. predaval bo dr. Bogo Zupančič, direktor Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, kustos razstave, član Plečnikove delovne skupine za nominacijo Unesca in član Rotary kluba Ljubljana. Vstop bo prost.

Vabljeni v četrtek, 11. maja 2023, ob 19. uri Galerijo, restavracijo in kavarno Pr’ Pepet v Škofji Loki na predstavitev pesniške zbirke »Cvetje dezerta«, prvenca Zale Marolt. Malo o zbirki, malo o avtorici, nekaj poezije in veliko o vsem neizrečenem v pogovoru, ki ga bo vodila Monika Tavčar. Vstop bo prost.

Vrtec Škofja Loka vabi na odprtje razstave »Trajnostno mesto in skupnost«, ki bo v četrtek, 11. maja 2023, ob 10. uri v Galeriji Sokolskega doma Škofja Loka, na ogled pa bo do nedelje, 14. maja 2023. Vstop bo prost. »Zaposleni Vrtca Škofja Loka se zavedamo, da je za trajnostno in sodelovalno družbo prihodnosti pomembno, da že pri otrocih krepimo zavedanje naše povezanosti z okoljem in primernega ravnanja z njim. Skupaj z otroki smo odkrivali naravno in kulturno dediščino našega mesta, spodbujali navade trajnostne mobilnosti, gradili na povezovanju in ustvarjanju vključujoče se skupnosti in vse to ‘zabeležili’ v obliki izdelkov, risb in plakatov, ki si jih lahko ogledate na razstavi.«

Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka vabi v četrtek, 11. maja 2023, ob 18. uri v prostore podjetja Optiweb na Kapucinskem trgu 7 v Škofji Loki na »Srečanje Kluba mladih podjetnikov« na temo »Digitalni marketing«. »Si začetnik v podjetništvu? Samostojno podjetniško pot šele načrtuješ? Si bodoči naslednik družinskega podjetja? Imaš podjetje, pa si želiš novih znanj, novega sodelovanja, spoznavanja, druženja …?« Udeležba je brezplačna, predhodne prijave pa na telefonu 04-50-60-200 ali TUKAJ.

Vabljeni v četrtek, 11. maja 2023, ob 17.30 na Odrasli oddelek Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka na dogodek v sklopu medgeneracijskega projekta branja in pripovedovanja »Vezi pripovedk«, ki ga izvaja Kulturno društvo Grable v partnerstvu s Knjižnico Ivana Tavčarja Škofja Loka, Založbo Modrijan, Društvom upokojencev Škofja Loka – Marinkino knjižnico in Vrtcem Škofja Loka. »Rdeča nit projekta so priprave na pripovedovanje otrokom v Vrtcu Škofja Loka. naš cilj je približati branje in knjige predšolskim otrokom in v ta proces vključiti starejše člane naše skupnosti – upokojence, a tudi druge, ki jih projekt zanima.« Projekt vodi Anja Eržen (drustvograble@gmail.com).

Glasbena šola Škofja Loka vabi v četrtek, 11. maja 2023, ob 18.30 na javni nastop učencev »Glasbeni vrtiljak«, ki bo v Kapeli Puštalskega gradu v Škofji Loki. Vstop bo prost.

Kulturno društvo Grable in Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka vabita v četrtek, 11. maja 2023, ob 17. uri v Krajevno knjižnico Trata na mesečno srečanje »Mladinskega bralnega kluba Brat«, ki povezuje mlade bralce od 9. do 14. leta starosti, nastal pa je v želji mladim približati literaturo in jih povezati z magično močjo zgodb. »Beremo vse, kar šteje za aktualno in kvalitetno branje – poezijo, mladinske romane in stripe. Učimo se glasnega in jasnega branja, odpravljamo strah pred nastopanjem in e občasno tudi posnamemo. Posnetki služijo sledenju lastnega napredka, včasih pa kateri najde tudi pot v javnost. Cilj bralne skupnosti je izboljšanje bralnih kompetenc mladih, razvoj zmožnosti izražanja lastnega mnenja in javnega nastopanja. To so lastnosti, ki bodo pozneje v življenju dobro služile pri premagovanju izzivov in pozitivni samopodobi.« Ob 17. uri je termin za skupino iz stanovanjske skupnosti, ob 18. uri pa za odprto skupino. Vstop je prost, predhodne prijave na drustvograble@gmail.com. Srečanja pripravlja in vodi Anja Eržen.

Vabljeni na »Likovno šolo« v četrtek, 11. maja 2023, od 17. do 19. ure v Ustvarjalni center Fabiani na Mestnem trgu 38 v Škofji Loki.

Krajevna organizacija Rdečega križa Gorenja vas vabi v četrtek, 11. maja 2023, od 16. do 18. ure v prostore KORK v Sestranski vasi 14 v Gorenji vasi na brezplačne meritve kostne gostote, krvnega tlaka, sladkorja in holesterola.

Glasbena šola Škofja Loka vabi od ponedeljka, 8. maja, do petka, 12. maja 2023 (razen srede, 10. maja 2023), na »Teden odprtih vrat«. Četrtkov urnik dogajanja: pouk inštrumentov in petja na matični šoli v Puštalskem gradu od 15. ure do 17.30, pouk orgel v cerkvi sv. Jurija Stara Loka od 15. ure do 17.15, pouk plesne pripravnice in baleta v Športni dvorani Poden od 16. ure do 18.15. Vstop bo prost.

PETEK, 12. MAJA 2023:

Gimnazija Škofja Loka vabi na »Pomladni koncert« Mešanega mladinskega pevskega zbora Gimnazije Škofja Loka in Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Predoslje Kranj pod vodstvom zborovodij Eve Jekovec in Žige Kerta, ki bo v petek, 12. maja 2023, ob 19.30 v Kristalni dvorani Sokolskega doma Škofja Loka. Vstop bo prost.

V petek, 12. maja 2023, ob 20. uri vabljeni v Kapucinsko cerkev sv. Ane v Škofji Loki na »Dobrodelni koncert Karitas 2023« Župnijske karitas Škofja Loka. Darovi bodo namenjeni družini v stiski.

PRESTAVLJENO NA 2. JUNIJ 2023 zaradi slabega vremena! Košarkarski klub Škofja Loka ob koncu uspešne sezone vabi na tradicionalni