Vam je prispevek všeč?

Društvo za raziskovanje podzemlja (DRP) Škofja Loka bo v soboto, 4. junija 2022, med 9. in 16. uro ponovno odprlo vrata Marijinega brezna in s tem tudi uradno odprlo novo sezono. Vstop bo prost. Takole je zapisano v vabilu:

»Jamarji smo si doma zagotovili prost izhod. Očitno smo bili pridni! Zato tudi letos organiziramo tradicionalni Dan odprtih vrat Marijinega brezna! Vabljeni vsi, ki vas zanima, kaj se skriva pod površjem Kranclja. Tudi ostali seveda. Aja, in tudi vi si zagotovite prost izhod, da ne bomo potem mi kaj krivi!«

Spomnimo: jama Marijino brezno je labirint mestoma zelo ozkih rovov, sestavljena iz več votlin, ki segajo kar 275 metrov globoko pod zemljo, in se odpira zahodno od Škofjeloškega gradu. Med večjimi prostori je 130 metrov dolga, do 30 metrov široka in do 13 metrov visoka Velika podorna dvorana.

V jami podnevi prebiva velika kolonija netopirjev, zato je vhod zaprt, obisk pa je možen po predhodnem dogovoru z jamarji. Prijazno vabljeni v temen svet skrivnostnega škofjeloškega podzemlja! Priporočajo primerno obleko, dobro obutev in obilo dobre volje!

Vir: FB DRP Škofja Loka in Visit Škofja Loka

Foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating