Vam je prispevek všeč?

Svoj lonček k letošnjemu tradicionalnemu škofjeloškemu poletnemu festivalu »Pisana Loka« bo dodal tudi Loški pub, ki bo v soboto, 26. avgusta 2023, ob 21.30 gostitelj koncerta trenutno ene najbolj vročih in najboljših skupin pri nas – Alo!Stari. Za avtohtone mariborske skejpunkerje bo to prvi koncert v Škofji Loki. Vstopnice so še danes, v petek, 25. avgusta 2023, na voljo po 15 € na prodajnih mestih mojekarte.si in v Loškem pubu, medtem ko bo treba zanje na dan koncerta odšteti 18 €. Lepo vabljeni, število vstopnic je omejeno.

Alo!Stari so: Tine Matjašič, Matic Mlakar, Jernej Metež, Matej Kosmačin in Tomaž Medvar. Bend, ki je skejt punk vrnil v prve vrste slovenske glasbene scene in svojo bit našel v mariborščini, svojem maternem jeziku, je v štirih letih obstoja dodobra prevetril slovenski glasbeni prostor s številnimi ustvarjenimi hiti.

Alo!Stari so na slovensko glasbeno sceno prileteli leta 2019 s skladbo »Nea vem kam«. Devetdeseta in skate punk, ki je takrat polnil alternativna prizorišča tudi pri nas, so ponovno postavili v ospredje. Nekaj desetletij pozneje in po mnogih turnejah po Evropi so mariborski pubeci spoznali, da je njihova mariborska bit tista, ki jih definira. Po letih ustvarjanja v drugih zasedbah (Trash Candy, Happy Ol’ McWeasel, Burning Legion) in tujih jezikih je prišel čas za uporabo mariborščine v njihovem avtorskem izražanju.

Skladba »Nea vem kam« je hitro našla svoje občinstvo, ostalo pa je zgodovina – sledile so skladbe »Star«, »Alo!Stari«, »Valovi«, »Vse bi dal«, »Kaj naj zaj nareim«, »Prie tako leto« in najnovejša »Preživeli smo še eno noč«. Gre za komade, ki res pokažejo, kdo Alo!Stari so, v kaj verjamejo, v čem uživajo in kaj si mislijo o svetu in času, v katerem živimo. Njihovi koncerti so večinoma razprodani, so polni energije, svežine in zabave, zato so izjemen magnet za obiskovalce, ki pravijo, da se njihovih koncertov pač ne zamuja.

 

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating