Vam je prispevek všeč?

Želite večer grmenja? Izvolite danes, v soboto, 4. junija 2022, ob 21. uri v MKC Pri Rdeči Ostrigi, kamor prihajata Američan James Leg in Idrijčan Shaun Banks, ki bosta prizorišče pretresla z blues-rokenrol glasbo. Koncert pripravlja KUD Jadran v sodelovanju s Hafnerjevim memorialom, podpirata pa ga Zavod O in Občina Škofja Loka, morda pa tudi Ministrstvo za kulturo. Za vstopnice boste na dan dogodka odšteli 13 €. Vabljeni!

James Leg je sin teksaškega pridigarja, ki je klavir začel igrati že pri 6 letih. Ob južnjaških gospelih, ki so ga spremljali skozi otroštvo, je pri 14 letih začel pridigati v očetovi cerkvi. Dve leti pozneje je postal odvisen od čarov rokenrola, pa tudi od alkohola in ostalih opojnih substanc. Ravno ta kontrast med dobrim in zlim, nebesi in peklom je vplival ne le na njegovo (solo ali bendovsko) glasbeno kariero, temveč tudi na njegove strastne nastope, ki v misli prikličejo podobo razvnetega binkoštnega pridigarja, ki se sredi dih jemajoče pridige z vsemi silami spoprijema z divjo kačo (po želji zamenjajte mesto izmuzljivega plazilca z napol prazno steklenico viskija in pridiganje z udarjanjem po prepoznavnem Fender Rhodesu in slika je popolna).

Z grmečim blues-rokenrolom na Fender Rhodesu je John Wesley Myers oz. James Leg sprva deloval v skupinah, kot so Immortal Lee County Killers, legendarni Black Diamond Heavies z Vanom Campbellom in sprva tudi z Markom »Porkchop« Holderjem. Leta 2011 je izdal prvi solo album »Solitary Pleasures«, zatem pa še »Below the Belt« (2015) in »Blood on the Keys« (2016). Na koncertih, okrepljen z odličnim bobnarjem, poleg zadnjih albumov rad vključuje pesmi z obeh plošč BDH in fantastične priredbe, ki jih prepoji s svojim slogom in poskrbi za glasbeni set, ki popelje tako čez bridke balade kot ogenj in žveplo.

Shaun Banks je nekdanji frontman idrijske pankovske zasedbe Šundr, ki se je v zadnjih letih podal v bluesovske vode. V njegovi glasi se čuti vpliv glasbenikov, kot so Robert Johnson, The Black Keys in The White Stripes.

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating