Vam je prispevek všeč?

Kaj se bo ta konec tedna znašlo na platnu Kina Sora Škofja Loka?

Tako v soboto, 4. februarja, kot v nedeljo, 5. februarja 2023, bodo na svoj račun prišli tudi šolarji, ki so se jim začele zimske počitnice.

V soboto ob 17.30 jih tako najprej čaka francoska družinska pustolovščina »Asterix in Obelix: Srednje kraljestvo«. Vsem poznana nerazdružljiva junaka z veseljem sprejmeta izziv in ponudita pomoč princesi pri reševanju mame in osvobajanju države. Veliko potovanje in pustolovščina na proti proti Kitajski se lahko začne!

 

V nedeljo ob 17. uri pa bo na sporedu še sinhronizirana animirana pustolovščina »Titina«. Družinski pustolovski film o resnični psički Titini je zabavna in vznemirljiva zgodba o skoraj pozabljenem raziskovalnem popotovanju: osvajanju severnega tečaja s cepelinom leta 1926. Titina je bila resnična psička z neobičajno življenjsko potjo, ki jo je vodila od krutega življenja na zakotnih rimskih ulicah do veličastnega pogleda na severni tečaj. Film, ki so ga navdihnili resnični dogodki, deluje na različnih ravneh, zato lahko v njem uživajo tako otroci kot odrasli.

 

Dva filma pa ta konec tedna prihajata tudi »Z LIFFa v Loko«. V soboto ob 20. uri najprej ameriška drama »Kit« režiserja Darrena Aronofskyja. Gre za zgodbo o osamljenem učitelju angleščine, ki se bori s težko obliko debelosti, za zadnjo priložnost svoje odrešitve pa se poskuša znova povezati s svojo odtujeno najstniško hčerko. Film temelji na priznani dramski igri Samuela D. Hunterja, v glavni vlogi pa blesti Brendan Fraser.

 

V nedeljo ob 19. uri pa bo na sporedu še drama »Alcarras« režiserke Carle Simon. Družina Sole se že več generacij preživlja s pridelavo breskev v majhni vasi na katalonskem podeželju. Toda letošnji pridelek bi bil lahko njihov zadnji, saj jim grozi, da bodo morali zemljo zapustiti. Lastnik namreč načrtuje posek dreves in postavitev sončnih kolektorjev, kar povzroči razdor v veliki, tesno povezani družini. Njeni člani se vsak po svoje spopadejo z neizbežnim, pri tem pa tvegajo, da bodo izgubili več kot le svoj dom. Film je bil na Berlinalu nagrajen z zlatim medvedom za najboljši film.

 

Vabljeni v kino!

Vir in video: Kino Sora

Foto: A24

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating