Vam je prispevek všeč?

Pred vrati je začetek nove, že XIV. sezone »Mednarodnega cikla koncertov« v Škofji Loki, ki bo od sobote, 8. julija 2023, do četrtka, 10. avgusta 2023, glasbenim sladokuscem postregel s štirimi vrhunskimi koncerti in pestrim glasbenim izborom.

Vsi štirje dogodki v okviru posebnega poletnega glasbenega cikla v Škofji Loki bodo ob 20. uri na odrih v starem mestnem jedru – na Cankarjevem trgu ali Trgu pod gradom. Nastopili bodo uveljavljeni mednarodni izvajalci, kakovostne domače zasedbe z gosti iz tujine in zasedbe, ki izvajajo glasbe sveta.

V soboto, 8. julija 2023, ob 20. uri bosta Cankarjev trg preplavila edinstven zvok, ki se prepleta s folk glasbo, in karizmatična glasba za dušo mednarodne naveze Avstralke iz Melbourna Yani Pearl in Primorca Martina Martisa, ki skupaj ustvarjata nov, a hkrati znan in privlačen stil.

Začutiti je keltske korenine, vse skupaj je obarvano z glasbami sveta. Tehnika in čustva so spojena z dvema akustičnima kitarama, vokalom in prečno flavto. Naravna fuzija dveh glasbenikov pričara intimno atmosfero, ki je hkrati polna energije in čutnosti.

Preostali trije koncerti pa so: v petek, 14. julija 2023, ob 20. uri na Cankarjevem trgu Feri Lainšček in Orkester Amadeo s hrvaškim virtuozom na raznoterih glasbilih Goranom Farkašem; v petek, 21. julija 2023, ob 20. uri na Trgu pod gradom španski Mladinski simfonični orkester Joven Orquestra Sinfonica de Jaen; v četrtek, 10. avgusta 2023, ob 20. uri na Cankarjevem trgu pa komorna džezovska skupina Bossa de novo, edina v Sloveniji, ki se ukvarja z brazilskimi glasbenimi izrazi.

Vstop na vse štiri koncerte bo prost, v primeru dežja pa bodo koncerti v Sokolskem domu Škofja Loka. Prijazno vabljeni! Vabijo Zavod 973, Občina Škofja Loka, Turizem Škofja Loka, Sokolski dom Škofja Loka in Orkester Amadeo.

Vir in foto: Sokolski dom Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating