Vam je prispevek všeč?

V sredo, 15. februarja 2023, ob 19. uri vabljeni najprej na pogovor z ustvarjalci, nato pa ob 19.30 še na koncert »Strune do preteklosti« v okviru »Kristalnega abonmaja«. Na odru Kristalne dvorane Sokolskega doma Škofja Loka bodo umetniški vodja glasbeno-plesnega projekta Izidor Erazem Grafenauer (baročna kitara), Petra Vidmar (tolkala) in Urška Centa (ples). Izvajalcem se bo na odru pridružil tudi priznani Hrvaški baročni ansambel. Vstopnice 16 €.

Koncertni spored bo obsegal dela španskega skladatelja Santiaga de Murcie, čigar glasba velja za eno od osnov flamenka 19. stoletja, ki se je v drugi polovici 20. stoletja razvil v eno najbolj občudovanih in priljubljenih umetnosti v Španiji in tujini. Program bo vseboval tudi glasbo Italijana Luigija Boccherinija, ki je deloval tudi v Španiji, posledično je v njegovi glasbi slišati vplive španske glasbe. Na sporedu bo tudi njegov najbolj znan kvintet, poznan kot Fandango.

Strune do preteklosti je glasbeno-plesni projekt avtorja Izidorja Erazma Grafenauerja, kitarista in lutnjista. Repertoar temelji na rokopisu Codexa IV skladatelja Santiaga de Murcie, ki vsebuje baročno kitaro solo, ki jim je Grafenauer dodal godala in tolkala, dodatno dimenzijo glasbi pa doda ples priznane slovenske plesalke Urške Centa. Izvajalcem se bo na odru pridružil tudi priznani Hrvaški baročni ansambel. Prijazno vabljeni!

Vir: Sokolski dom

Foto: Vesna Zednik

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating