Vam je prispevek všeč?

Še manj kot mesec dni nas loči do 24. aprila 2022 in do rednih državnozborskih volitev, v luči katerih Mladinski svet Škofje Loke in Zavod O – zavod škofjeloške mladine z roko v roki prirejata dogodek »Zakaj na volitve?«, s katerim želita mladim predstaviti osnovne koncepte delovanja državnozborskih volitev, pomen participacije (mladih), obenem pa želita lokalnim kandidatom za poslanke in poslance iz (okolice) Škofje Loke ponuditi forum za predstavitev in soočenje stališč pred volitvami.

Dogodek bo v petek, 15. aprila 2022, ob 18. uri v Sokolskem domu Škofja Loka, vstop bo prost. V prvem delu bo nastopila študentka prava in ustanoviteljica Ustavnega kluba Nika Podakar, ki bo predstavila volilni sistem in osnove volilnega in parlamentarnega prava – tematiko, ki bo nedvomno pripomogla k razumevanju pomena aktivne participacije v času volitev in višanju volilne udeležbe.

V drugem delu pa bodo v debati nastopili nekateri kandidatke in kandidati na volitvah iz volilnih okrajev Škofja Loka 1 in Škofja Loka 2. Zaenkrat so najavljeni Andrej Hoivik (SDS), Asima Harbaš (SD) in Miha Kordiš (Levica) iz volilnega okraja Škofja Loka 1 ter Erika Oblak (Vesna) in Špela Vehar (Resni.ca) iz volilnega okraja Škofja Loka 2. Če bo v prihodnjih dneh še kakšna vabljena politična stranka potrdila sodelovanje, bodo seznam kandidatk in kandidatov dopolnili.

Že pred dogodkom, ki ga bo moderiral Jan Pipp, je možno TUKAJ govorcem drugega (debatnega) dela posredovati vprašanja, ki bodo lahko vključena v scenarij debate. Po dogodku bo sledilo še neformalno druženje v preddverju Sokolskega doma. Za več informacij je na voljo e-poštni naslov msskloka@gmail.com. Prijazno vabljeni že danes!

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating