Vam je prispevek všeč?

Če bo le vreme vzdržalo, Grajska kavarna Škofja Loka vabi danes, v četrtek, 14. septembra 2023, ob 20. uri na zaključni Grajski večer z eno najbolj energičnih zasedb na slovenski glasbeni sceni Manouche. Vstopnice po ceni 22 € je še mogoče kupiti TUKAJ ali tudi na vhodu na prizorišče, število vstopnic je omejeno. Lepo vabljeni!

Manouche izvaja izvirno mešanico stilov, ki so ga poimenovali electro gipsy swing. Njihova glasba se ponaša tudi s standardnimi džezovskimi tehnikami, zlasti pri obeh solističnih inštrumentih, kitari in trobenti.

Zasedba razveseljuje že od leta 2011, ko je premierno predstavila dobro znano skladbo Kje si lubi. Sledili so trije albumi, 12 videov, več 100 koncertov, od tega 20 v tujini. Pred leti je imela odmeven nastop v St. Tropezu, znanem letovišču, kamor zahajajo na oddih največje zvezde svetovnega formata.

Z ustvarjenim vtisom so bili nadvse zadovoljni, saj so se že leto pozneje vrnili v Francijo in nastopili kot headlinerji na znanem festivalu Labyrinth de la Voix v Limogesu in pot nadaljevali v Španijo, kjer so nastopili ob zaključku festivala Las noches de san jazz v Madridu.

Zasedbo sestavljajo: idejni vodja in avtor vseh skladb Robert Pikl (glas, kitara), Petra Trobec (glas, harmonika), Luka Ipavec (glas, trobenta) in Krešimir Tomec (bas).

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating