Vam je prispevek všeč?

Mednarodni cikel koncertov predstavlja poseben poletni glasbeni spektakel v Škofji Loki, saj na odrih v starem mestnem jedru nastopajo uveljavljeni mednarodni izvajalci in kakovostne domače zasedbe z gosti iz tujine ter zasedbe, ki izvajajo glasbe sveta.

Letos poleti je potekala že 14. izvedba cikla, ki je ponudil štiri vrhunske koncerte in pester glasbeni izbor, namenjen glasbenim sladokuscem. Zaradi avgustovskih vremenskih nevšečnosti se je zaključek cikla premaknil za mesec dni in se pomaknil že krepko v september.

Danes, v četrtek, 7. septembra 2023, bo tako na Cankarjevem trgu (ali v primeru dežja v Sokolskem domu Škofja Loka) nastopila komorna džezovska skupina Bossa de novo, edina slovenska zasedba, ki se ukvarja z brazilskimi glasbenimi izrazi.

V ospredju zanimanja Bosse de novo je baladni džez, bossa nova, zmes afrobrazilskih glasbenih tradicij (samba) in cool jazz z zahodne ameriške obale. Skladbe zvenijo obenem daleč in blizu, so tuje in domače, narejene iz brazilskih harmonij, slovenskega domotožja in starih slovanskih glasov.

Pesmi največjih brazilskih skladateljev popularne glasbe se prepletajo z znanimi, tudi pozabljenimi napevi iz našega sveta. Bossa de novo so: Primož Vitez, Mitja Vrhovnik Smrekar, Sergej Ranđelović RunJoe (vsi tolkala, glas), Aljoša Kosor (klasična kitara), Marko Gregorič (akustična baskitara, glas).

Prijazno vabljeni, vstop bo prost, vabi Zavod 973.

Vir in foto: Sokolski dom

Foto: Tanja Ristič

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating