Vam je prispevek všeč?

Danes, v torek, 29. avgusta 2023, bi se morala z dobrim koncertom zasedbe Hamlet Express ob 19. uri zaključiti še ena uspešna sezona škofjeloške Bralnice na vrtu Sokolskega doma. Vendar pa so prireditelji zaradi slabe vremenske napovedi koncert prestavili za teden dni – na torek, 5. septembra 2023, ov 19. uri na sončnem vrtu Sokolskega doma Škofja Loka. Vabljeni tedaj, vstop bo prost.

Pesnik in avtor Andraž Polič je zbral najboljšo ekipo za potovanje po svetu, kulinariko in muziko: letos je v pripravi že šesti album (posnet na ranču v Panovcih) »Fantom svobode«, ki nadaljuje tradicijo »fusion-chanson« poetike, ki se giblje od tihe in krhke zamaknjenosti do energično-erotične silovitosti pesniške fuzije.

Hamletovsko vprašanje – biti ali ne biti – oziroma kako preživeti v tem profitabilno naravnanem svetu je torej le retorično. Zasedba deluje na podlagi analognega prijateljstva, redno se dobiva na vajah, na katerih vsakič tudi kdo kaj skuha. Pomembno je, da se imajo lepo, in to si želijo ohraniti.

Naj nas v jesen pospremi Fantom svobode, Andraž Polič pa bo prebral tudi nekaj pesmi iz svoje zadnje pesniške zbirke »Kirka na Jadranu«. Podmazano mašino Hamlet Expressa sestavljajo: Andraž Polič – Polo (glas, strune in hoja po robu), Blaž Celarec – Cubano (tolkala, ritmi in ostali okusi), Gregor Cvetko – De Flor (blas, spremljevalni glas in znanost), Miha Petric – La Luz (kitare, efekti in hlače na zvonec).

Prestavitev koncerta za teden dni pomeni tudi, da danes – enako kot že včeraj – v okviru tradicionalnega škofjeloškega poletnega festivala »Pisana Loka« ne bo programa, saj je za teden dni prestavljen tudi Kino pod milim nebom (za otroke oziroma za odrasle) – na prihodnji ponedeljek in torek.

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating