Vam je prispevek všeč?

Jutrišnji četrtek, 28. decembra 2017, bo kino dan! V sklopu festivala Loka v snegu si boste namreč lahko v Kinu Sora ogledali dva filma, vmes pa ustvarjali na otroški delavnici!

Kaj bomo gledali? Najprej otroška risanka, potem pa film, ki se ga živo spominjajo mnogi Ločani. Nekateri so v njem tudi nastopili. Pridite in se prepričajte na lastne oči!

Vstop bo prost!

16.00 – otroška risanka Drobižki

17.30 – Kino Sova delavnica in prihod Dedka Mraza

19.30 – film Razdvojeno srce

DROBIŽKI

Fantastična pustolovščina epskih razsežnosti v animiranem svetu žuželk, za vse generacije.

Na majhni, mirni jasi sredi gozda je mlad par ravno končal s piknikom. Za seboj pustita ostanke, med katerimi je tudi posoda s sladkorčki. Komaj rojena, a neustrašna pikapolonica, ki se je izgubila v gozdu, se zateče na varno v posodo s sladkorčki. Naslednji dan se znajde ujeta sredi bitke za kocke sladkorja med dvema kolonijama mravelj – črnimi in rdečimi. Spoprijatelji se z eno izmed črnih mravelj, Mandibulo, in ji pomaga braniti mravljišče pred napadom strašne vojske rdečih mravelj, ki jo vodi okrutni Butor.

USTVARJALNE DELAVNICE IN PRIHOD DEDKA MRAZA

Ustvarjalne urice za otroke vseh starosti, ki jih bo razveselil tudi dedek Mraz.

RAZDVOJENO SRCE

Film Razdvojeno srce je leta 1955 dobil tri nagrade Britanske filmske akademije, bil pa je tudi med petimi najboljšimi tujimi filmi v ZDA.

Ivan Pirečnik se je rodil leta 1941 v Šoštanju. Njegov oče je bil kmalu za tem ustreljen kot talec zaradi sodelovanja s partizani, mati pa odpeljana v Auschwitz. Dečka Ivana so nasilno ločili od matere, kasneje pa sta ga posvojila zakonca Sirsch iz Nemčije. Sedem let po koncu vojne se je Ivan po razsodbi ameriškega sodišča vrnil v domovino. O tem so poročali številni domači in tuji mediji. Pirečnikova zgodba je poustvarjena v britanskem filmu Razdvojeno srce (1954) in romanu Antona Ingoliča Deček z dvema imenoma (1955). Baffti 1955 za najboljšo domačo žensko vlogo in za tujo žensko vlogo. Nagrada ZN za najboljši film 1955, Nagrada ameriških kritikov za najboljši tuji film 1955, tretji najboljši tuji film v ZDA 1955.

Foto:  Vila Mayer

0 0 votes
Article Rating