Vam je prispevek všeč?

Konec septembra so tri avtorice – pisateljica Agata Tomažič, svetovalka za digitalno komuniciranje Tamara Langus in grafična oblikovalka Teja Kleč – v samozaložbi izdale knjigo »Ne sprašujte za pot – Blodnik po Istri«. Začelo se je kot eksperiment, hitro je postal izziv, danes pa je že mogoče reči, da je Blodnik uspešno izpeljan projekt.

Blodnik ni običajna knjiga in ga ni v knjigarnah. Poigrava se z žanri, obuja spomine, spravlja v smeh, v njem se vseskozi prepletata resničnost in fikcija. Tako kot je poseben Blodnik po Istri, sta posebni tudi vsa komunikacija in promocija.

Danes, v torek, 19. novembra 2019, vabljeni na Istrski večer Pr’ Pepet (Kopališka ulica 1) v Škofji Loki.

Avtorice knjige bodo svoj čarovniški kotel prestavile v Škofjo Loko, ki je v svoji zgodovini že imela opravka s čarovnicami. V kavarni in galeriji Pr’ Pepet jim bo kuhalnico pomagal vrteti Janez Ferlan, ki bo nakuhal odlično istrsko jed.

V pogovoru z avtoricami, ki ga bo povezovala Polona Hafner-Ferlan, se bodo sprehodili po Istri od obljudenih in vsem dobro znanih letoviških mest na zahodni obali, kot sta Rovinj in Umag, do še neodkritih in nebrušenih draguljev, kot so Raša, Luka Plomin in Trget.

Istrski večer, na katere se bodo mešali okusna hrana, izborna pijača, govorjena beseda in slikovno gradivo, se bo začel ob 18. uri in se zavlekel, »dokler ne pomažemo s kruhom zadnjega fuža s tartufato, dokler bo v kozarcu še za kak prst malvazije in dokler ne bo prodana zadnja knjiga.«

Vabljeni!

Foto: FB dogodka

Avtor: Janez Porenta