Vam je prispevek všeč?

Eden od osrednjih dogodkov Dnevov Škofjeloškega pasijona se bo zgodil danes zvečer, ko bodo ob 19. uri namenu predali novo Pasijonsko sobo, ki bo osrednji informacijsko-predstavitveni prostor Škofjeloškega pasijona. Na Občini Škofja Loka so prepričani, da bo v njen mogoče na poseben način začutiti včasih nekoliko izmuzljivo prisotnost nesnovne kulturne dediščine Škofjeloškega pasijona.

Pasijonska soba bo živ interaktivni prostor pasijonske skupnosti, na njene stene so se že ali se še bodo (danes) podpisali sodelujoči na dosedanjih uprizoritvah Škofjeloškega pasijona med letoma 1999 do 2015, nato pa tudi na vseh prihodnjih. S svojimi podpisi bodo potrdili, da je Škofjeloški pasijon predvsem dragocena duhovna in kulturna dediščina, ki jo gradi živa prostovoljska skupnost.

Pasijonska soba (nahaja se na središčni lokaciji sredi mestnega jedra, na Mestnem trgu 42, v Thalerjevi hiši) zaokroža pasijonsko Romualdovo pot, odprto lanskega oktoba. Ureditev sobe je bila s 30.000 evri glavni del proračunske postavke za letošnje Dneve Škofjeloškega pasijona, s katerimi občina ohranja pasijonsko kondicijo do prihodnje uprizoritve leta 2021.

Foto: Škofja Loka

0 0 votes
Article Rating