Vam je prispevek všeč?

Leto je naokoli in jutri se v Škofji Loki začenja že jubilejna 5. izvedba mednarodnega nogometnega turnirja Jan Oblak 2018. Prireditelji so se letos dela lotili že takoj po novoletnih praznikih in napovedujejo pravi športni praznik v dveh vikendih – tem in prihodnjem. Nagrade bo, imenu turnirja primerno, podelil slovenski reprezentančni vratar in z madridskim Atleticom zmagovalec evropske lige, 25-letni Škofjeločan Jan Oblak.

Na največjem otroškem rekreativnem turnirju v Sloveniji bo sodelovalo rekordnih 232 ekip iz sedmih držav v kar devetih kategorijah: U7, U8, U9, U10, U11 in U12 pri dečkih in U11, U13 in U15 pri dekletih. Kar 2500 mladih nogometašev bo na igrišču v Puštalu tekmovalo ta (sobota in nedelja) in prihodnji konec tedna (od petka do nedelje). Organizacijsko nad dogodkom roko drži Nogometna šola Škofja Loka pod taktirko Sandija Hirkića.

Nagrade, ki jih bo torej podelil Jan Oblak, bodo prejele prve štiri zasedbe, v vsaki kategoriji pa bodo izbrali tudi ekipo najboljših igralcev.

Foto: Turnir Jan Oblak

Avtor: Janez Porenta