Vam je prispevek všeč?

Se še spomnite, kdo je lani poleti prejel občinsko priznanje »častni občan občine Škofja Loka« za leto 2022? Za osvežitev spomina: slovenski nogometni reprezentant in vratar madridskega Atletica, Jan Oblak, ki bo v soboto dopolnil okroglih 30 let.

Kakor koli obrnemo in kolikor že nam je šport ljub, si moramo priznati, da je Jan Oblak zadnje desetletje največji promotor Škofje Loke v svetu, pa s tem ne želim zmanjševati zaslug drugih odličnih Ločank in Ločanov – znanstvenikov, umetnikov, podjetnikov, glasbenikov, obrtnikov in mnogih drugih.

Prav zato daje portal »Loške novice« javno novoletno pobudo, da se v Škofji Loki – najbolje v starem mestnem jedru, kjer se objekti eden za drugim praznijo – uredi in za turistični ogled odpre neke vrste predstavitvena (info) soba Jana Oblaka.

V njej bi si lahko turisti z vsega sveta, ki tudi po Oblakovi zaslugi izvedo za Loko, denimo ogledali artikle, ki asociirajo na Jana Oblaka (drese, pokale, navijaške rekvizite, žoge …), in foto/video prerez njegovega življenja in blesteče kariere.

To je torej letošnja novoletna pobuda »Loških novic«. Verjetno iz nje ne bo zraslo nič, morda pa se najde kdo, ki jo – ali kaj njej podobnega – dejansko udejanji. Janu Oblaku pa želim nadvse uspešno in zmagovito leto 2023!

Besedilo: Janez Porenta

Foto: FB Tine Radinja, župan občine Škofja Loka

0 0 votes
Article Rating