Vam je prispevek všeč?

Potem ko je STC Stari vrh jeseni dosegel dogovor z banko upnico o odkupu vseh terjatev do konca februarja, naj bi – po poročanju Slovenske tiskovne agencije – občini Škofja Loka in Gorenja vas-Poljane vnovič dokapitalizirali družbo, vsaka s po 200.000 evri. Gorenjevaški občinski svetniki so predlog že potrdili, te dni pa bodo o njem odločali še škofjeloški.

Smučarsko-turistični center Stari vrh se je jeseni dogovoril s Heta Asset Resolution za rešitev več kot desetletje starega finančnega lizinga, s pomočjo katerega je družba zagotovila sodobno šestsedežnico. Dolg, ki je spomladi znašal še 3,4 milijona evrov, je STC dolgo obremenjeval, saj prihodki niso zadoščali za njegovo normalno poplačilo.

Skladno s predlogom škofjeloškega župana Mihe Ješeta je 8. januarja potekal posvet s člani občinskega sveta in vodstvom družbe, ki je svetnikom predstavilo poslovanje podjetja in doseženi sporazum z banko upnico o odkupu vseh lizinških pogodb do konca februarja, pri čemer je bil prvi obrok plačila oziroma odkupa izvršen že lanskega septembra. S tem je bil izpolnjen prvi pogoj dogovora.

Obe občini sta od lanske pomladi, ko so lastniki na skupščini potrdili pokrivanje izgube iz preteklih let z zmanjševanjem osnovnega kapitala in ponovno dokapitalizacijo, edini lastnici družbe STC Stari vrh. Takšna je bila odločitev za uresničitev prestrukturiranja družbe. Občini naj bi zdaj z dokapitalizacijo omogočili družbi finančno sanacijo in nadaljnje poslovanje v skladu s predpisi, še poroča STA.

Foto: Smučišča

0 0 votes
Article Rating