Vam je prispevek všeč?

Direktor Zdravstvenega doma Škofja Loka prim. dr. Aleksander Stepanović, dr. med., spec. spl. med., obvešča, da se je s sproščanjem ukrepov v povezavi z epidemijo novega koronavirusa v Sloveniji z včerajšnjim dnem, ponedeljkom, 4. majem 2020, spremenil tudi način dela v ambulantah zdravstvenega doma. Sporočilo, dostopno TUKAJ, v nadaljevanju objavljam v celoti.

SPLOŠNA NAVODILA

Začeli smo izvajanje tudi nenujnih pregledov v vseh ambulantah za paciente brez znakov okužbe z virusom SARS-CoV-2. Za vse preglede se je treba naročiti. Dobili boste točno uro pregleda, ki se je – prosimo – držite. Na pregled pridite z masko. Ob vhodu v Zdravstveni dom vam bo zdravstveni delavec izmeril telesno temperaturo. Ob uri, ko boste naročeni, vas bomo napotili v čakalnico, kjer držite ustrezno medsebojno razdaljo. V primeru nujnosti spremstva je dovoljen en zdrav spremljevalec. Če boste imeli znake, ki bi lahko kazali na možnost okužbe z virusom SARS-CoV-2, boste najprej napoteni na pregled v COVID ambulanto v Kranju, pregled v Škofji Loki pa bo začasno prestavljen na poznejši termin.

Ambulanta družinske medicine, otroški in šolski dispanzer

Za pregled pokličite v času urnika svojega izbranega zdravnika ali pošljite sporočilo po e-pošti za urejanje kakršnih koli zdravstvenih težav ali naročanje na pregled. Pred obiskom zdravnik je zaželeno TUKAJ izpolniti vprašalnik o zdravstvenem stanju, ki ga prinesite na pregled ali pošljite po e-pošti v izbrano ambulanto.

Dispanzer za žene

Pregledujemo vse nosečnice in ženske po porodu, ginekološke pacientke s težavami, paciente, pri katerih prejšnji bris ni bil normalen, pacientke po opravljenih operativnih posegih. Vse navedene naj pokličejo, če jim je pregled v marcu ali aprilu odpadel. Preventivnih pregledov v zvezi z jemanjem PAP brisa na 3 leta še ne opravljamo.

Dispanzer za medicino dela, prometa in športa

Opravljamo preventivne preglede delavcev, predvsem predhodne zdravstvene preglede in preglede, potrebne za varovanje zdravja delavcev. Ves čas opravljamo storitve svetovanja delodajalcem za varno delo v času epidemije. Pregledov voznikov in kontrolnih pregledov voznikov pa skladno z Odlokom (TUKAJ) še ne smemo opravljati.

Specialistične ambulante

Vse že naročene na pregled v specialistične ambulante bomo klicali na pregled in vam sporočili datum in uro pregleda. Dan pred pregledom vas bo po telefonu poklicala medicinska sestra iz ambulante in preverila zdravstveno stanje glede znakov okužbe z virusom SARS-CoV-2. Na dan pregleda bomo ponovno preverili znake okužbe, saj bomo preglede opravljali le za paciente, ki niso okuženi. Začeli bomo naročanje novih pacientov v specialistične ambulante po ustaljenem urniku.

 

Patronažna služba

Patronažne obiske izvajamo pri pacientih brez znakov okužbe z virusom SARS-CoV-2 tudi za nenujne storitve. Opravljamo preventivo otročnic, dojenčkov in novorojenčkov.

Rentgen

Začeli smo opravljati RTG slikanje za vse paciente brez znakov okužb s COVID-19. Za RTG slikanje morate imeti veljavno napotnico in biti naročeni na uro. Naročate se po telefonu 04/502-00-30 ali prek obrazca TUKAJ.

Laboratorij

Za vsak obisk laboratorija se je treba predhodno dogovoriti za termin. Če vam ga niso dodelili že v vaši ambulanti ob pregledu, pokličite na 04/502-00-19, kjer boste dobili termin za odvzem. Pred prejetim terminom laboratorijske obravnave morate na vhodu v zdravstveni dom opraviti triažni pregled. Tu boste prejeli »Dovolilnico za laboratorij«. Le z njo vas bomo sprejeli v laboratorij. Prijave vašega prihoda v laboratorij sprejemamo od ponedeljka do petka od 7. do 18. ure.

Fizioterapija

Obravnavamo le paciente z delovnim nalogom s stopnjo nujnosti »zelo hitro«. Delovni nalog na oddelek fizioterapije dostavi vaša ambulanta ali pa ga pošljite po pošti na naslov ZD Škofja Loka, Stara cesta 10, 4220 Škofja Loka. O terminu obravnave vas bomo obvestili telefonsko.

Razvojna ambulanta

Začeli smo terapijo najbolj rizičnih otrok. Delo je prilagojeno tako, da je v prostorih Razvojne ambulante le en terapevt naenkrat. O terminih obravnave vas bomo obvestili individualno, dan poprej bomo preverili zdravstveno stanje naročenih otrok in staršev.

Dispanzer za mentalno zdravje

Obravnavo najbolj rizičnih otrok je začela pedopsihiatrinja. O terminih obravnave vase bomo obvestili individualno, dan poprej bomo preverili zdravstveno stanje naročenih otrok in staršev. Klinično-psihološka ambulanta deluje po telefonu na številki 04/50-200-61: ponedeljek, sreda in petek od 8. do 10. ure. Lahko tudi pišete na polona.zgajnar@zd-loka.si. Logopedska in specialno-pedagoška ambulanta sta zaprti. Logopedinja je za morebitna vprašanja dosegljiva na nusa.novak@zd-loka.si.

Zobozdravstvo

Zobozdravstvene ambulante še niso začele delati. Za bolnike, ki nujno potrebujejo zobozdravstveni poseg, je odprta Dežurna zobna ambulanta dela na Zobni polikliniki v Kranju po naslednjem urniku: od ponedeljka do petka od 8. do 12. ure in od 14. do 18. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 8. do 13. ure. Sprejem pacienta je možen le ob predhodnem dogovoru s triažnim zobozdravnikom na telefonu 04/20-82-418. O začetku dela zobozdravstvenih ambulant vas bomo obvestili naknadno.

Vir: ZD Škofja Loka

Povzel in foto: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating