Vam je prispevek všeč?

V Centru slepih, slabovidnih in starejših (CSS) Škofja Loka z današnjim dnem, ponedeljkom, 22. februarjem 2021, velja nov režim obiskov. Takole so zapisali:

»Spoštovani obiskovalci, na podlagi ugodne epidemiološke slike (90-odstotna zaščitenost med stanovalci) v CSS Škofja Loka se sproščajo obiski in izhodi stanovalcev.

Stanovalci, ki so preboleli okužbo s covidom-19 ali so dvakrat cepljeni, lahko sprejemajo obiske:

  • v svoji sobi: 1 zdrava oseba na dan, ob uporabi zaščitne opreme,
  • pred domom: številčno in časovno neomejeni obiski.

Stanovalci, ki so ogroženi (niso preboleli covida-19 in niso cepljeni), lahko sprejemajo obiske pred domom ali v svoji sobi. Obisk je časovno omejen na pol ure in eno zdravo osebo ob uporabi zaščitnih sredstev.

V CSS Škofja Loka priporočamo obiske zunaj, če zdravstveno stanje stanovalca to dopušča. Obiski v sivi in rdeči coni se dogovarjajo individualno. Dnevni izhodi stanovalcev so dovoljeni. Odhodi stanovalcev iz doma za več dni se dorečejo individualno.

Naročanje na obiske ni več potrebno. Obiskovalci ob prihodu podpišejo izjavo (da nimajo simptomov covida-19, niso bili v visoko rizičnem stiku, jim ni izrečen ukrep obvezne karantene), razkužijo roke, izmerijo temperaturo in se oblečejo v zaščitna oblačila (kirurška maska, zaščitni plašč).«

Vir: CSS Škofja Loka

Foto: Zdravstvena

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating