Vam je prispevek všeč?

Kot vse septembrske sobote bo tudi danes, 19. septembra 2020, v okviru projekta »Odprta ulica« med 8. in 12. uro Šolska ulica v Škofji Loki odprta ljudem, s čimer je meščanom omogočen prijeten sprehod med mestnim jedrom in območjem vojašnice, ponujenih pa jim je nekaj možnosti za preživljanje prostega časa. Vstop na dogodke bo prost.

Na ulici, ki bo ves dan zaprta za motorni promet, bo od 8. ure dalje stala Info stojnica, na kateri bodo predstavniki organizatorja na voljo za vprašanja o projektu in novi začasni prometni ureditvi. Na stojnici lahko stanovalci in poslovni subjekti prevzamejo tudi dovolilnico za parkiranje v času zapore ulice.

Dan bo posvečen promociji trajnostne mobilnosti. Razvojna agencija Sora bo predstavila projekta Europe Direct in E-nostavno na kolo, s promocijo katerega želijo kolesarstvo vključiti v turistično ponudbo našega območja. Kolesarje bosta pričakala kolesarski zajtrk na stojnici in serviser za manjša popravila koles, ki bo tudi svetoval, kako vzdrževati kolesa in jih dobro pripraviti na zimo.

Celotno dopoldne se bodo na Šolski ulici predstavljali:

Preostali današnji program na Odprti ulici:

  • Od 9.30 do 10.30 vsi občani, ki imate doma kakšno kolo odveč, vabljeni na licitacijo rabljenih koles. Tako boste lahko malo otroško kolo zamenjali za večje ali si sami omislili novega. Zaradi upoštevanja priporočil za zmanjševanje možnosti okužb s koronavirusom prosijo, da namero za licitacijo sporočite na projekti@visitskofjaloka.si ali pokličete na 04/517-06-07.
  • Ob 9.30 bo Petra Čičić okrog sebe zbrala otroke in pripovedovala zgodbe, po katerih rogovilijo gozdne živali, o skrbnem medvedu, ki išče varuško, najglasnejših živalih v gozdu, ki ob pamet spravljajo vse njegove prebivalce, o nagajivem zajcu Juanu in še kakšno. Pripovedovanju bo sledila likovna delavnica.
  • Ob 10. uri bodo tudi tokrat po ulici zakorakala dekleta Mažoretne skupine Fokus in prikazala mojstrsko vrtenje paličic.
  • Ob 10.30 bo na sporedu otroška predstava »Pravljica za najmlajše«, ki jo v sodelovanju z Vidom Zadnikom pripravlja Knjižnica Ivana Tavčarja ob zaključku projekta družinskega branja.
  • Ob 11. uri bodo Šolsko ulico zasedli mladi bobnarji, udeleženci poletne bobnarske šole Jake Strajnarja. Pripravili bodo bobnarski nastop, na katerem se bodo predstavili s svojimi priredbami skladb.

Organizatorji vse obiskovalce prosijo, naj se dogodkov udeležijo le zdravi (brez znakov okužbe dihal in povišane telesne temperature). Dosledno naj upoštevajo navodila rediteljev, sledijo označbam za smer gibanja in spoštujejo medosebno razdaljo. Pri vstopu na posamezna prizorišča je obvezno razkuževanje rok vsak posameznik pa naj skrbi tudi za higieno kašlja in kihanja.

Prijazno vabljeni!

Foto: IPoP/Nela Halilović

Vir: Občina Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating