Vam je prispevek všeč?

Današnji bronast podvig slovenskega deskarja na snegu Žana Koširja v paralelnem veleslalomu na olimpijskih igrah v Pjongčangu – 33-letni Tržičan se je razveselil že svojega tretjega olimpijskega odličja, po dveh v Sočiju – ima tudi škofjeloški pečat. Žanov trener je namreč njegov vrstnik, pol leta mlajši Ločan Jernej Demšar, tudi nekdanji slovenski deskarski reprezentant.

Jernej je tekmovalno športno pot zaključil po sezoni 2014/15, v kateri se je Košir okitil s tremi kristalnimi globusi in naslovom svetovnega podprvaka. Demšar je vrsto let tekmoval v svetovnem pokalu, za stopničke pa je bil vselej prekratek, dvakrat le za las, ko je v Carezzi decembra 2011 in Sudelfeldu mesec dni pozneje zasedel zelo spodobni četrti mesti.

Na svetovnem prvenstvu leta 2009 v korejskem Gangvonu je bil z desetim mestom drugi najuspešnejši Slovenec na paralelnem slalomu (Rok Flander je bil četrti), januarja 2010 je postal državni prvak v paralelnem veleslalomu, bil pa je član SK Sportpoint. Po koncu aktivne kariere se je posvetil tudi delu z deskarskim podmladkom in lastni šoli kajtanja Kiteskul.

Žanu in vsej njegovi ekipi iskreno čestitam in želim uspešne rezultate tudi vnaprej!

Foto: Sloski

0 0 votes
Article Rating