Vam je prispevek všeč?

Škofjeloška Osnovna šola Cvetka Golarja sodeluje v dveh mednarodnih projektih Erasmus+, zato bo prihodnja dva tedna na njej kar živahno.

Od 29. septembra do 5. oktobra 2019 na šoli organizirajo projektno srečanje. Projekt z naslovom »The Spirit Of Responsibility For Environment« je ekološko naravnan. Učenci bodo raziskovali in pridobivali izkušnje o varovanju okolja, učili se bodo, kako odgovorno uporabljati naravne vire, ki so nam dan. Obiskalo jih bo 31 učencev in 11 učiteljev iz Italije, Grčije, Turčije in Romunije. Gostujoče učence bodo na svoje domove sprejeli učenci šole. Zanje bo v tem tednu pripravljenih veliko različnih dejavnosti na šoli in tudi zunaj nje. Več o dogajanju TUKAJ.

Teden dni pozneje, od 7. do 11. oktobra 2019, pa bodo v okviru projekta Erasmus+: Razvijanje spretnosti in veščin učencev v okviru KA229: partnerstva za izmenjavo med šolami (Developing Pupils’ Skills) gostili učitelje z Islandije, iz Turčije, Litve in Španije. Tema projekta je pripovedništvo: spoznavanje lastne kulturne dediščine skozi pripovedke, pravljice in mite, hkrati pa možnost spoznavanja tujih. Cilj oziroma namen projekta je promocija bogate evropske kulturne dediščine med šolami. Prednostni nalogi na področju šolskega izobraževanja sta mobilnost strokovnih delavcev na partnerske šole in krepitev strokovnega profila šolskega poklica. Cilji projektnih aktivnosti so razvijanje in krepitev mednarodnih omrežij ter izmenjava idej, praks in metod dela, izmenjava izkušenj in dobrih praks, vključno skozi aktivnosti kolegialnega učenja in delavnic, aktivnosti usposabljanja, poučevanja in učenja, spodbujanje aktivnega državljanstva in internacionalizacija šole. Vabilo na uvodno prireditev TUKAJ.

Foto: OŠ Cvetka Golarja

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating