Vam je prispevek všeč?

Škofjeloški policisti so prejšnji teden, v noči na četrtek (ob 3.16), obravnavali voznika, ki je bil na regionalni cesti v Poljanah nad Škofjo Loko samoudeležen v prometni nesreči. Voznik je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti, ki ji je botroval tudi alkohol, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in v manevru povsem izgubil nadzor nad avtomobilom, ki je po prevračanju obstal na brežini ob vozišču.

Voznik se je po podatkih policije lahko telesno poškodoval, k blažjim posledicam zanj pa je prispevalo predvsem dejstvo, da v tistem trenutku nasproti ni pripeljalo nobeno vozilo. V kolikor bi, bi bilo trčenje najverjetneje silovito in bi pustilo posledice. Vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola, avtomobil pa je vozil tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so tudi reševalci Nujne medicinske pomoči (NMP) Škofja Loka in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Škofja Loka, ki so kraj nesreče razsvetlili, požarno zavarovali, odklopili akumulator, vozilo postavili nazaj na cesto in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

Foto: PGD Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating