Vam je prispevek všeč?

Piratska stranka Slovenije (Pirati) bo na skorajšnjih predčasnih državnozborskih volitvah glasove v osmem volilnem okraju prve volilne enote, v Škofji Loki, lovila s kandidatko, ki je že požela nekaj pozornosti s tem, da je najstarejša med vsemi, ki se – na državni ravni – potegujejo za poslanske sedeže. Rojena je bila namreč 16. oktobra 1929, torej je lansko jesen dopolnila 88 let.

Emilija Trbič živi v Kranju in je upokojena administratorka. Na listi Piratov bo kandidirala tudi v volilnem okraju Škofja Loka II, torej v obeh dolinah. Kandidatke in kandidati Piratov iz prve volilne enote se bodo sicer javnosti predstavili v ponedeljek, 28. maja 2018, med 13. in 15. uro v Layerjevi hiši v Kranju.

Mimogrede: povprečna starost kandidatk in kandidatov za poslance na tokratnih parlamentarnih volitvah je sicer 50,63 leta, Trbičeva pa je 70 let starejša od najmlajšega kandidata, 18-letnega Luke Požarja z Liste novinarja Bojana Požarja (LNBP). Najstarejši poslanec doslej v slovenskem državnem zboru je bil pokojni Puštalčan dr. Jože Bernik (NSi), ki je bil ob koncu mandata 2000–2004 star 80 let in pol. V zadnjem mandatu je bila najstarejša poslanka danes 74-letna Marjana Kotnik Poropat (DeSUS).

Foto: FB Pirati

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating