Vam je prispevek všeč?

Po natanko sedmih letih in petih dneh se v Škofjo Loko, natančneje na Loški grad, vrača priljubljena slovenska zasedba Dan D z akustičnim koncertom »Tiho«. »Da zaigramo še ščepec romantike tem starodavnim duhovom in zidovom,« je band zapisal na družbenem omrežju. Koncert, ki bo eden osrednjih dogodkov letošnjega tradicionalnega škofjeloškega poznopoletnega kulturnega festivala »Pisana Loka 2020«, bo danes, v petek, 28. avgusta 2020, ob 20. uri na grajskem dvorišču.

Organizator, Agencija Koncerti, je že včeraj sporočil, da so vse vstopnice v predprodaji razprodane, da pa bodo še nekaj vstopnic po enaki ceni (20 evrov) prodali tudi še tik pred koncertom pred vhodom. Prijazno vabljeni!

»Kljub statusu ene najpopularnejših slovenskih rock skupin Dan D ne pristajajo na preizkušene vzorce in cone udobja, svoje poslušalce z vsakim albumom in vsakim nastopom izzivajo z drugačnimi pristopi in raziskovanjem novih glasbenih prostranstev. V karieri so nanizali vrsto hitov, kot so Čas, Voda, Plešeš, Počasi …, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija so leta 2009 napolnili Križanke, z akustičnim projektom Tiho osvojili slovenske gradove in se podali na popolnoma novo pot z dvojnim albumom DNA D, ki so ga mnogi glasbeni kritiki proglasili za album leta 2015. V letih 2017 in 2018 so v svojem placu za vaje izvedli uspešno antiturnejo, ki jo je obiskalo več kot 2000 poslušalcev. Rezultat teh srečanj je z zlato piščaljo nagrajen album Knjiga pohval in pritožb, ki je izšel marca lani,« je zapisano v napovedniku dogodka.

Še nekaj koristnih informacij:

  • večerna blagajna se odpre ob 19. uri (omejeno število vstopnic),
  • vrata se odprejo ob 19. uri, koncert se začne ob 20. uri,
  • na prizorišču bo na voljo 1 šank z gostinsko ponudbo, za katero skrbi Loški pub; šank bo obratoval še 1 uro po koncertu,
  • stranišča so v okroglem stolpu,
  • parkirna mesta za obiskovalce so na voljo na označenih parkiriščih po Škofji Loki in so od 17. ure naprej brezplačna; parkiranje na gradu – razen v primeru invalidne osebe – ni dovoljeno,
  • na grad se odpravite peš,
  • ne vozite pod vplivom alkohola,
  • spoštujte in upoštevajte navodila NIJZ za preprečevanje okužb z novim koronavirusom in uživajte na koncertu!

Foto: Marko Alpner

Vir: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating