Vam je prispevek všeč?

V zadnjih dneh letošnjega tradicionalnega poznopoletnega škofjeloškega kulturnega festivala »Pisana Loka« bodo na sporedu tudi trije dogodki v izvedbi Kulturnega društva Grable. Jutri, v petek, 28. avgusta 2020, vabljeni ob 19. uri na Trg pod gradom na nekonvencionalni performans »Žulimo jezike s Slam zverinami«, sobotna delavnica animacije za otroke »Lego muvi 2« ob 10. uri v atriju Mestnega trga 38 je že zapolnjena in prijav ne sprejemajo več. Že danes, v četrtek, 27. avgusta, pa Grable v sodelovanju z Občino Škofja Loka ob 19. uri na Trgu pod gradom vabijo na koncert mešanega pevskega zbora Grlenice, ki ga vodi in zanj piše glasbo umetnica, harfistka, komponistka, performerka in pevka Zvezdana Novaković. Vstop bo prost.

»Zbor sestavljajo posamezniki z vseh vetrov, ki jim je skupno veselje do ljudskega petja na star, avtentičen, grlen način. Koncertni repertoar obsega sakralne, obredne in ljudske napeve različnih kultur. Skladbe prihajajo iz bogatega nabora pesmi različnih narodov, med njimi prevladujejo tiste, ki izhajajo iz slovanske in balkanske kulturne dediščine. Avtentične skladbe zazvenijo v preprostem dvoglasju, enoglasju in tudi v večglasnih sodobnih zborovskih priredbah ljudskih pesmi. Pevci se skozi grleno petje in različne vokalne tehnike posvečajo zvoku in lepoti rezonirajočih tonov, petju pa se bo pridružilo tudi plesanje kola,« je zapisano v napovedniku dogodka.

Ki pa ne bo edina festivalska prireditev danes! Ob 20.30 bosta v škofjeloški nunski cerkvi Marije Brazmadežne v Blaževi ulici na komornem koncertu »Mile strune v nunski cerkvi« nastopili violinistka Lucija Čemažar in pianistka Katarina Tominec, ki poučuje klavir v Glasbeni šoli Škofja Loka. To bo umetniško bogat večer v enem najbolj akustičnih ambientov starega mestnega jedra Škofje Loke. Vstop bo prost, število sedežev pa omejeno. »Priljubljeno komorno muziciranje dveh mladih profesionalnih slovenskih glasbenic prinaša romantično glasbo za violino in klavir s pridihom slovenskega melosa v srednjeveškem mestu. Na sporedu: J. Brahms, P. Dolenc.« Prijazno vabljeni!

Foto: FB dogodka 1 in FB dogodka 2

Vir: Pisana Loka 2020

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating