Vam je prispevek všeč?

Po dveh dneh brez programa, ki ga je odplaknilo obilno deževje (oziroma ga je prestavilo za teden dni), se tradicionalni škofjeloški poletni festival »Pisana Loka« danes, v sredo, 30. avgusta 2023, nadaljuje v polnem zamahu – s kar tremi dogodki. Prijazno vabljeni!

Ob 19.30 se bodo v Nunski cerkvi na brezplačnem koncertu predstavili »Škofjeloški virtuozi«, izbrani škofjeloški mladi izvrstni glasbeneni talenti, varovanci loške publike, ki jim Orkester Amadeo pod taktirko dirigenta Tilna Drakslerja s projektom ponuja možnost solističnega koncerta s profesionalnim orkestrom. Vsako leto na konservatorijih, glasbenih akademijah in univerzah po Evropi študira več 10 mladih loških glasbenikov, ki jim je tako omogočeno, da si pridobijo izkušnje in reference. To so najboljša izhodišča in podlage za njihovo prihodnjo samostojno kariero v svetu. Orkester Amadeo s projektom domačemu občinstvu omogoča, da opazuje in doživlja umetniško napredovanje mladih domačih glasbenikov in jih s svojim spremljanjem spodbuja in krepi v njihovi umetniški samopodobi. Solisti bodo: Leon Ravnikar, Petra Hafner, Timotej Pivk, Gaja Sušelj, Benjamin Pregl in Lovro Korošec.

Ob 20.30 bo na vrtu Loškega puba stand-up večer »Loka se smeje!« s kvartetom vrhunskih komikov na čelu s Perico Jerkovićem, ki bodo s svojimi šalami obiskovalce nasmejali do solz. »Smejte se na glas in uživajte v zabavi ob srkanju pijače po vaši izbiri. Prepustite se toku humorja in se počutite del humoristične skupnosti, v kateri ni prostora za dolgčas.« Ob Perici Jerkoviću bodo krivci za odlično razpoloženje še Alen Borišek, David Gorinšek in Alen Mastnak, MC oziroma povezovalec večera pa bo domačin Anton Pevc. Vstopnice po ceni 8 € so na voljo v Loškem pubu, število vstopnic je omejeno. V primeru dežja bo dogodek v Loškem pubu.

Že ob 17. uri (do 19. ure) pa bo v Ustvarjalnem centru Fabiani v mansardi na Mestnem trgu 38 (namesto na Cankarjevem trgu, ki je bil prvotno predvideno prizorišče, a je do spremembe prišlo zaradi nestanovitne vremenske napovedi) brezplačna kreativna delavnica izdelovanja odsevnih kačjih pastirjev »(P)ostani viden«, primerna za vse generacije. Kačjega pastirja je možno pripeti na šolsko torbo, torbico, nahrbtnik ali jakno. Bodimo vidni – bodimo previdni! Delavnico izvaja Anja Fabiani.

Zato pa so prireditelji primorani prestaviti plesni dogodek »Latino večer« s Plesnim klubom Art, ki je bil predviden za ob 20.30 na Cankarjevem trgu. Nov termin na istem prizorišču je v sredo, 6. septembra 2023, ob 20.30. »Nekaj časa še imate, da nabrusite pete!«

Vir: Pisana Loka

Foto: FB dogodkov

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating