Vam je prispevek všeč?

Prvi septembrski dan, petek, 1. septembra 2023, bo na tradicionalnem škofjeloškem poletnem festivalu »Pisana Loka« zaznamoval elektronsko-plesni spektakel »Diskölöka na gradu« med 20. in 4. uro na dveh odrih na Škofjeloškem gradu. Lepo vabljeni!

8 ur elektronske glasbe na dveh odrih v objemu slikovite kulise Škofjeloškega gradu – in za nameček še z rezidentko znanega berlinskega kluba Berghain in festivala Dekmantel, Dr. Rubinstein, trenutno enim največjih imen na sceni elektronske plesne glasbe.

Nastopila je že na mnogih znanih prizoriščih, kot so Bassiani, Basement NY, Fuse in De School, kot rezidentka kluba Berghain in kot glavna gostja nekaterih največjih festivalov elektronske glasbe: Dekmantel, Melt!, Sonar in Lowlands Festival. Znana je po prepoznavnem glasbenem prepletu žanrov, ki združujejo elemente tehna, acida in elektra.

S svojo prezenco bo avditorij pred tem ogrel DJ Dojaja, ki je pomagal postaviti temelje slovenske klubske scene. Bil je eden prvih, ki je občinstvu, vajenemu hitrih udarcev »oldies goldies« štanca, predstavil deep techno.

V goste bo prišel tudi že znani slovenski dvojec, ki deluje pod DJ enoto RotorMotor. Dva modela, ki živita na različnih koncih pravljične dežele po imenu Slovenija, a si delita unikaten glasbeni okus.

Vstopnice so na dan dogodka, ki bo eden od vrhuncev letošnjega festivala »Pisana Loka«, po ceni 25 € na voljo TUKAJ ali na prizorišču. Od vsake prodane vstopnice bodo 1 € donirali za obnovo Studia Krajnik, ki so ga hudo prizadele poplave v začetku avgusta.

In še časovnica – Main Stage: ob 21. uri Shinn, ob 22. uri Le_en_art b2b Tric, ob 24. uri Dojaja, ob 1. uri Dr. Rubinstein, ob 3. uri De Nocte, ob 4. uri konec; Kavarna stage: ob 19.30 Keks, ob 21. uri Glezzi & Bleau, ob 22.30 Feentz & Ivanhoe, ob 24. uri RotorMotor, ob 2. uri konec.

Za 3D mapping in nerealne vizualije bo na glavnem odru na Grajskem dvorišču skrbel VJ Dimension. Glavni mojster za luči bo Matija Grošelj, na odru Grajske kavarne Škofja Loka pa Juš Mlinar. Pridite kaj mimo!

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

2.3 3 votes
Article Rating