Vam je prispevek všeč?

Rokometaši Urbanscapa Loke imajo po petih kolih nove sezone lige NLB enako število točk – šest – kot državni prvak Celje Pivovarna Laško, ki pa ima tekmo manj. Škofjeločani so se v soboto do tretje zmage na gostovanju pri Jeruzalemu Ormožu (25:24) dokopali z veličastno predstavo v drugem polčasu, na glavni odmor so namreč gostitelji odšli s kar šestimi zadetki naskoka (15:9). Najučinkovitejša sta bila Tim Bogdanič-Jenko s petimi goli iz osmih poskusov in Matija Vrbinc, ki je sprožil sedemkrat, zadel pa štirikrat. Vratarja Jošt Juričan in Gašper Dobaj sta zbrala po štiri obrambe.

»V prvem polčasu nam igra ni stekla, storili smo preveč napak v obrambi in predvsem v napadu. Posledično je tekmec hitro ušel in ob polčasu vodil za šest golov. Med odmorom smo se s soigralci znali zmotivirati, da zaigramo na vse ali nič, saj nismo imeli več česa izgubiti. V začetku drugega polčasa smo dosegli tri hitre zadetke, zasukali potek dvoboja in bili naposled za gol boljši. To je prva loška zmaga v Ormožu, doslej smo vpisali le en neodločen izid,« je strnil vtise Alen Šibanc, ki je trikrat zadel v drugem polčasu, prispeval pa tudi zadnja dva zadetka Ločanov.

Že danes pa čaka rokometaše Urbanscapa Loke nov resen izziv, na Podnu bo namreč gostovala vodilna in doslej edina še neporažena zasedba Rika Ribnice, ki je v tej sezoni na kolena že spravila tudi Celjane. »Toda dosedanje izkušnje kažejo, da je bilo Ribničanom vselej težko igrati v naši dvorani,« se ne predaja vnaprej trener Loke Robert Beguš. Pridimo torej v čim večjem številu ob 19.30 podpret škofjeloški rokomet!

Foto: FB Urbanscape Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating