Vam je prispevek všeč?

Včeraj sem poročal o prometni nesreči v Žabnici, v kateri je pešec-otrok utrpel poškodbe. Dodajam še poročilo Policijske uprave Kranj:

»Včeraj dopoldne je voznica z osebnim avtomobilom v Žabnici trčila v otroka, ki je cesto na označenem prehodu za pešce prečkal v spremstvu starša. Voznica je pred nesrečo vozila za osebnim avtomobilom, ki je otroku s staršem pred prehodom normalno ustavil, kar pa zaradi neupoštevanja pravil varne vožnje ni uspelo voznici, ki je voznika pred seboj obvozila in na prehodu trčila v otroka. Sprva je kazalo, da je otrok huje poškodovan, pozneje pa je bilo ugotovljeno, da je utrpel lahke telesne poškodbe, kar pa vseeno ne zmanjšuje resnosti položaja.

Gre za klasičen dogodek, ki običajno nastane zaradi vožnje na neustrezni varnostni razdalji ali prehitre vožnje, zaradi rabe mobilnih telefonov med vožnjo, ukvarjanja z radiem, nepozornosti.

Ta prehod za pešce je neposredno pred osnovno šolo in vrtcem. Je dobro viden. Voznike opozarjamo, naj se prehodom približujejo posebej previdno in omogočijo pešcem varno prečkanje ceste. Če pešec stoji pred prehodom, naj mu ustavijo in ne, kot se velikokrat dogaja, zgolj nekoliko zmanjšajo hitrosti in odpeljejo mimo. Še bolj nevarni so položaji, ko vozniki pešca, ki je stopil na prehod, obidejo, namesto da bi se ustavili. Kot da bodo s tem veliko pridobili na času! V primeru nesreče s poškodbami lahko že samo aktivnosti na kraju trajajo tudi več ur, kar je – če upoštevamo samo čas in ne tudi drugih posledic nesreč – neprimerljivo z zgolj nekaj sekundami, kolikor običajno traja, da se nekomu omogoči prečkanje ceste,« opozarjajo na Policijski upravi Kranj.

Foto: SobotaInfo

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating