Vam je prispevek všeč?

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so škofjeloški policisti v petek obravnavali prijavo sumljivega obnašanja potencialnega tatu. Dopoldne je v Puštalu moški pozvonil pri starejši občanki in se predstavil kot delavec elektro podjetja. Lastnica ga je spustila v stanovanjsko hišo in z njim govorila, drugi storilec pa je medtem tudi vstopil v hišo in jo začel pregledovati. Občanka je postala sumničava šele potem, ko je neznanca pospremila iz hiše in opazila, da ga v vozilu čaka še ena oseba, ki je prej ni bilo. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.

Podoben primer sumljivega obnašanja se je v petek opoldne zgodil na Jami pri Kranju. Po opisu sodeč gre lahko za isto osebo, in sicer moškega, starega okrog 40 let, srednje postave, visokega okoli 175 centimetrov, s kozjo bradico, kapo s šiltom, rokavicami, modrimi jeans hlačami in črno jakno. Uporabljal je večji osebni avtomobil srebrne ali sive barve ljubljanskega registrskega območja.

»V obeh primerih gre za okoliščine, ki se pojavljajo pri izvrševanju premoženjskih kaznivih dejanj. Neznanih oseb ne spuščajte v stanovanja ali hiše, objekte zaklepajte, okna ob odsotnosti zaprite in varujte svoje premoženje. Sumljiva ravnanja takoj prijavite policiji na številko 113,« opozarjajo na PU Kranj.

Foto: Wikipedia

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating