Vam je prispevek všeč?

Z Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Škofja Loka obveščajo, da je do vključno petka, 22. januarja 2021, odprt (drugi) Javni poziv samozaposlenim in mikropodjetjem z 1 do 4 zaposlenimi za brezplačno dodelitev zaščitnih mask. Ob prvem pozivu novembra lani je OOZ Škofja Loka obrtnikom in podjetnikom na Škofjeloškem razdelila kar 151.650 zaščitnih mask, tudi tokrat pa sporočilo, ki ga je poslala strokovna sodelavka Julija Primožič, objavljam v celoti:

»V ponedeljek, 11. januarja 2021, je bil ponovno objavljen Javni poziv za pridobitev brezplačne zaščitne opreme (zaščitnih mask). Zaščitne maske (trislojne kirurške) naj bi se delile na podoben način kot lani. Opozarjamo pa, da gre za splošne maske, ki jih je priskrbela država, in so brez certifikata. Poziv v celoti najdete TUKAJ.

Pogoji za prijavo na poziv:

  • Samozaposleni, ki so v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje vključeni na podlagi 15. člena Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju – potrdilo M-1. Samozaposleni (redni) se šteje za enega zaposlenega.
  • Mikropodjetja s sedežem v Republiki Sloveniji, z 1 do vključno 4 zaposlenimi, ki se kot pravna ali fizična oseba ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge – potrdilo M-1.

Pomembno! Preden izpolnite obrazec, si preberite spodnje obvestilo:

  • Vsa komunikacija bo potekala prek e-pošte, zato dobro preverite vpisani e-naslov.
  • Po kliku na POŠLJI boste na vpisani e-naslov prejeli sporočilo o oddanem obrazcu, ki vsebuje povezavo, s katero potrdite oddajo obrazca. Šele po potrditvi se bo prijava štela za oddano in evidentirano.
  • Pozorno vpišite davčno številko. Če je vpisana pravilno, se bo po vpisu izpolnila večina podatkov. Podatki, ki se izpolnijo avtomatično, so lahko napačni. Preden zaključite obrazec, dobro preverite pravilnost vpisanih podatkov.
  • Če ste lastnik več podjetij, preverite, na katerem imate registrirane zaposlene. Število zaposlenih na dan 31. decembra 2020 bomo preverili na ZZZS.
  • Pred oddajo prijave preberite javni poziv, objavljen TUKAJ. Z oddajo prijave se šteje, da ste z njegovo vsebino seznanjeni.
  • Delile se bodo maske za splošno uporabo brez certifikata. Prejem mask pomeni državno pomoč. Več o tem v javnem pozivu.

Z oddajo vloge ne čakajte, ampak jo oddajte takoj, saj se bodo maske razdeljevale po vrstnem redu prijav in se lahko zgodi, da boste kljub oddani prijavi ostali brez naročenih mask. Prednost pri oddaji vloge bodo imeli samostojni podjetniki in podjetja, ki v prvem pozivu še niso prevzela zaščitnih mask ali pa se na poziv sploh niso prijavila. V primeru, da bodo zaščitne maske ostajale, bodo do njih upravičeni tudi tisti s. p. in podjetja, ki so jih prejeli že v prvem pozivu. Vsi pa morate oddati nove vloge.«

Foto: Celje Info

Vir: OOZ Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

2 2 votes
Article Rating