Vam je prispevek všeč?

Občina Škofja Loka že od konca lanskega leta išče izvajalca del pri izgradnji novega vrtca za 6,7 milijona evrov, kolikor ima občina predvidenih sredstev. Pogovori tečejo z dvema ponudnikoma, ki sta sicer postavila previsoko ceno, župan mag. Miha Ješe pa se nadeja, da bo vrtec, ki ga Škofja Loka zelo potrebuje, zgrajen do jeseni prihodnje leto, je poročala STA.

Za prihodnje šolsko leto so v Škofji Loki prejeli 348 vlog za sprejem otrok v vrtec, od tega 233 za otroke prvega starostnega obdobja, 112 za drugega in tri vloge za prilagojen program. Sprejetih bo okoli 235 otrok, drugi bodo ostali na čakalnem seznamu.

»Pomanjkanje prostora v vrtcih je precejšnja težava. Potrebujemo od štiri do pet dodatnih oddelkov, ki jih bomo z novim vrtcem tudi dobili. Hkrati se bo vrtčevsko varstvo preselilo iz dijaškega doma in bodo imeli otroci res izjemno dobre razmere za varstvo,« je za STA pojasnil župan Ješe in dodal, da bo novi vrtec dvonadstropen, toda naslonjen na hrib, zato bosta imeli obe etaži neposreden dostop do narave.

V proračunu je gradnja vrtca Kamnitnik predvidena v letih 2018 in 2019, prvo javno naročilo za izbor izvajalca del pa je občina objavila konec lanskega leta. Edina ponudba tedaj ni izpolnjevala pogojev javnega naročila. Ponudnik se je pritožil na državno revizijsko komisijo, a pozneje pritožbo umaknil.

Občina je razpis ponovila 9. marca, ponudbo sta do roka oddali podjetji Kovinar – Gradnje ST Jesenice, ki je skupaj z družbo Riko hiše Ljubljana ponudil izgradnjo vrtca za 7 milijonov evrov, in VG5 Ljubljana za skoraj 7,3 milijona evrov. Ker obe ponudbi presegata zagotovljena sredstva, so ju prejšnji mesec izključili kot nedopustni, občina pa je začela konkurenčni dialog s pogajanji.

»Pogovarjamo se z obema ponudnikoma in pričakujemo njune nove ponudbe. Na podlagi tega upam, da bomo do konca meseca že dobili izvajalca gradnje,« je pojasnil Ješe in dodal, da bo nato izvajalec za gradnjo potreboval okoli 14 mesecev, tako da bi bilo mogoče vrata odpreti že prihodnjo jesen, čeprav morda še ne ob začetku šolskega leta.

Foto: Občina Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating