Vam je prispevek všeč?

Tudi Rotary Club Škofja Loka po nedavni ujmi, ki je močno prizadela Škofjeloško, vabi k solidarnosti in pomoči ter k pridružitvi humanitarni akciji za pomoč prizadetim v poplavah.

»Grozote ujme so nam vsem znane. Predstavo o tem, kako je bilo v Škofji Loki, si lahko ustvarite z ogledom videa TUKAJ. Vsaka vaša donacija bo neposredno pomagala prizadetim ljudem in prispevala k obnovi njihovih življenj. Vsak prispevek, ne glede na velikost, je dobrodošel in pomemben. Skupaj lahko naredimo razliko in pokažemo, kako močna je naša skupnost, ko stojimo združeni v težkih trenutkih,« sporočajo iz Rotary Cluba Škofja Loka.

 

Družin v stiski je veliko, zato njihov seznam pomoči, na katerem je bilo v soboto že vsaj 20 imen, vsak dan raste. V nadaljevanju predstavljajo prve 4 najbolj ogrožene družine.

Sorška cesta (Škofja Loka): Voda je poplavila pravkar obnovljeno hišo mladi družini s 3 otroki, od katerih ima najmlajši posebne potrebe. Uničena je vsa oprema bivalnih prostorov.

Gorenja vas: Za mizarsko delavnico in stanovanjskim delom zgradbe se je sprožil velik zemeljski plaz, ki je zasul in poplavil delavnico in spodnje prostore dveh hiš. Odtrgalo je tudi del mostu. Zasulo jim je vse odsesalne stroje za žagovino, do katerih še ne morejo. Šele po sanaciji plazu bodo lahko odkopali vse stroje popolnoma je uničena tudi lakirnica in veliko dokončanih izdelkov.

Sv. Barbara nad Hrastnico: V hiši živijo 3 družine, ena ima otroka, žena je noseča. Hišo je poškodoval plaz za hišo, v kletnih prostorih so uničeni kopalnica, shramba, delovni prostor in vsi stroji.

Srednja vas (Poljane): Mlada 5-članska družina s 3 šoloobveznimi otroki. Živijo izključno od prihodkov s kmetije. Plaz je zasul cesto in tudi njihovo kmetijo. Odneslo je vso hrano za živali, uničilo okna, pode, notranja vrata in kmetijsko mehanizacijo. Uničeni so tudi 3 hektarji njiv koruze, ki ne bo več uporabna. Glede na velik plaz bo ocena vse škode v hiši in na gospodarskih poslopjih možna šele po odstranitvi naplavin in plazu.

Kontakt za donacije: Rotary Club Škofja Loka, Blaževa ulica 3f, 4220 Škofja Loka; TRR: SI56 0700 0000 0954 473; namen: Poplava 2023. Za dodatne informacije so na voljo na številki 041-653-492. »Skupaj zmoremo!«

Vir in foto: FB Rotary Club Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating