Vam je prispevek všeč?

Včerajšnje in današnje obilno deževje na Gorenjskem povzroča preglavice zlasti na območjih, ki jih je ujma prizadela že v začetku meseca, tudi na Škofjeloškem.

Kot je poveljnik regijskega centra Civilne zaščite za Gorenjsko Klemen Šmid povedal za STA, je meteorna voda po vsej Gorenjski zalila številne kleti in druge objekte, potrebna so bila posredovanja in intervencije gasilcev in pripadnikov civilne zaščite.

Pripadniki civilne zaščite, ki so ponekod ponovno oblikovali štabe, so med drugim posredovali v treh občinah Škofjeloškega – Žireh, Gorenji vasi-Poljanah in Škofji Loki. Črpali so predvsem meteorne vode iz zalitih kleti in drugih objektov, ponekod je udarila tudi podtalnica.

Večje intervencije ali evakuacije niso bile potrebne, so se pa po Šmidovih besedah nekateri prebivalci Gorenje vasi-Poljan in Škofje Loke v strahu pred plazovi, ki jih je (nekatere) dež okrepil, »nikjer pa niso življenjsko ogrožajoči«, začasno preselili drugam.

Včeraj zvečer je bil, po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste, zaradi poplavljenega vozišča promet urejen izmenično enosmerno na cestah Škofja LokaGorenja vas in Škofja LokaČešnjica (pri Veštru).

Sicer pa so na Upravi RS za zaščito in reševanje na območju Škofje Loke so danes do 16. ure zabeležili 28 prijav dogodkov, aktiviranih je bilo 6 prostovoljnih gasilskih društev. O morebitnih poškodovanih in škodi zaenkrat še ni poročil.

Vir: STA in drugi viri

Foto: FB Špela Mezek

Zbral in povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating