Vam je prispevek všeč?

Komunala Škofja Loka nujno obvešča vse uporabnike, priključene na Javni loški vodovod (JLV), da prekuhavanje pitne vode od današnjega dne, petka, 11. avgusta 2023, ni več potrebno.

NLZOH je v tem tednu odvzel dve seriji vzorcev pitne vode iz JLV, opravil terenske meritve in laboratorijske preiskave in danes posredoval rezultate, iz katerih je razvidno, da prekuhavanje pitne vode iz JLV ni več potrebno. »Hvala za razumevanje, skupaj zmoremo.«

Podatek, ali se določeno naselje v občini oskrbuje s pitno vodo iz vodovoda v upravljanju Komunale Škofja Loka, je najti TUKAJ, podatke o kakovosti pitne vode iz JLV in Javnega vodovoda Rovte Lenart Luša (JVRLL) pa TUKAJ.

Kot je znano, prekuhavanje pitne vode za uprabnike, priključene na JVRLL, ni več potrebno že od nedelje, 6. avgusta 2023.

In še tole: predvčerajšnjim se mi je javil bralec Jože, ki ga je zanimalo, kaj je bela usedlina, ki se je pri njem pojavljala po triminutnem vrenju vodu po navodilih NIJZ (na fotografiji). Jaz odgovora, priznam, ne poznam, ve morda kdo drug?

Vir: Komunala Škofja Loka

Foto: bralec Jože

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating