Vam je prispevek všeč?

Z Občine Škofja Loka so sporočili, da je Agencija republike Slovenije za okolje (ARSO) za danes (četrtek, 26. oktobra 2023) ponoči in za jutri (petek, 26. oktobra 2023) dopoldne izdala rdeče opozorilo za večji del države, tudi za območje Škofje Loke.

»Najprej zaščitimo sebe in svoje bližnje ter opozorimo sosede. Dovolj zgodaj zapustimo vse nevarne kraje. Prosim, upoštevajte navodila Civilne zaščite. Ne hodimo ven v neurju in se nikoli ne izpostavljajmo nevarnosti,« opozarjajo na Občini Škofja Loka.

Civilna zaščita občine Škofja Loka je znova vzpostavila štab, ki spremlja razvoj dogodkov. Izvajalci s stroji urejajo izpostavljene točke v in ob vodotokih. Vsi imajo navodilo, naj se ob dežju umaknejo na varno.

Kdor doma nima več protipoplavnih vreč, pa jih potrebuje: na parkirišču v nekdanji vojašnici Škofja Loka bodo danes, v četrtek, 26. oktobra 2023, od 16. do 18. ure na voljo prazne vreče in pesek, da si jih bodo lahko občani sami napolnili, če jih bodo potrebovali. Če bodo v prihodnjih urah prožene sirene z znakom za opozorilo na nevarnost, to pomeni nevarnost poplavnega vala.

Držimo pesti, da hujšega ne bo! Varno vsem!

Vir: Občina Škofja Loka

Foto: FB Gasilska enota Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating