Vam je prispevek všeč?

Rotary Club Škofja Loka je s pomočjo rotarijskih prijateljev, Rotary District D1912 – Slovenija in Severna Makedonija in številnih donatorjev za poplavljence na Škofjeloškem zbral že nad 165.000 evrov, od tega je 115.000 evrov že predal 32 najbolj prizadetim družinam ali posameznikom v občinah Škofja Loka (25), Gorenja vas-Poljane (6) in Žiri (1). Med njimi je 24 družin, 5 kmetov in 3 obrtniki.

V prihodnjih dneh bodo člani RC Škofja Loka donirali še 15 družinam, obrtnikom in kmetom, tokrat skupaj s predstavniki Rotary klubov iz Slovenije, ki so zbrana sredstva namenili družinam na Škofjeloškem. Izbira najhuje oškodovanih družin in obrtnikov je potekala skrbno in v sodelovanju z Rdečim križem in Karitas.

Dejavno so pristopili tudi k sodelovanju z avstrijskimi klubi, ki bodo del sredstev namenili slovenskim Rotary klubom za pomoč prizadetim po poplavah, izpostavljajo pa še dobrodelne dogodke slovenskih rotarijcev, na katerih so in še vedno nabirajo sredstva pomoči: 9. septembra Rotary trgatev v Goriških Brdih, 10. oktobra Stand up predstava v Siti teatru in 26. oktobra predstava Loškega odra ob Tavčarjevem letu.

Z vsako predano donacijo in obiskom družin pomagajo tudi z različnimi informacijami glede državnih pomoči, izpolnjevanjem obrazcev in informiranjem. Številne družine se še vedno osredotočajo zlasti na odpravljanje posledic poplav in plazov, zato ne izkoristijo vseh pomoči, ki so jim na voljo.

»Iskren stisk roke in njihova neizmerna hvaležnost sta priznanje tudi za naš klub, da smo v teh težkih trenutkih znali in zmogli pomagati. Brez vseh prijateljev in donatorjev seveda tega ne bi uspeli, zato iskrena hvala vsem vam. Skupaj zmoremo vse,« so sporočili iz Rotary Cluba Škofja Loka.

Vir in foto: FB Rotary Club Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating